Güzellik Sırları

Güzellik Sırları

Güzellik Sırları
26 Aralık 2019 - 20:02 - Güncelleme: 28 Nisan 2020 - 09:08
Size en uygun kozmetik ürünlerin hangileri olduğunu bilmiyor musunuz? Seksi ve ışıltılı bir görünüm için tavsiyelerimize kulak verin.
Efsane 1: Kırmızı ruj süremem

Elbette sürebilirsiniz. İlk kez kırmızı ruj kullanacaksanız, şeffaf bir ruj tercih edin, şeffaflık kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır. Eğer cilt renginiz sarıya çalıyorsa, daha sıcak kırmızılar tercih etmelisiniz, turuncumsu kırmızılar en güzeli mesela, yok eğer pembeye çalıyorsa daha serin tonlu kırmızılar, örneğin hafif maviye çalar gibi görünenler daha iyi.

Efsane 2: Ne kadar doğal o kadar iyi

Doğal ürünleri, sentetik içerikleri olanlara tercih etmek elbette hakkınız, ama bir yandan da bilimsel araştırmaların doğal ürünlerin sizin için daha yararlı olduğunu söylemediğini aklınızın bir köşesinde tutun. Ürün içeriğindeki bir madde ağaçta yetişiyor olabilir ama bu o içeriğin başka maddelerle karışıp tüpe girerken kimyasal işlemden geçmediği anlamına gelmez.

Efsane 3: Oje sürmeyi beceremiyorum

Ojeyi akşam sürün, taşırmaktan korkmayın. Kuruduktan sonra bir törpüyle temizlersiniz nasılsa. Ertesi sabah kalktığınızda taşan ojeleri göreceksiniz ve duştan sonra onları temizlemek çok daha kolay olacak. Üstüne bir kat daha attınız mı, tırnaklarınız tamam demektir.

Efsane 4: Diş macunu sivilceleri kurutur

Çinko içeren diş macunlarının ciltteki sivilcelerden kurtulmanızı sağladığına dair bir efsane dolaşıyor ortalıkta şimdi. Ancak diş macununun içinde aynı zamanda florid ve antibakteriyel içerik bulunuyor ve sivilceleri yok etmek bir yana cildinizde olmadık zarara yol açabilirler.

Efsane 5: Fondöten cildimin görüntüsünü bozar

Aksine, özellikle içeriğinde cildinizdeki yağ oranını dengeleyen bir fondöten cildinizi koruma altına alır. Önemli olan fondöteni cildinize yumuşak hareketlerle sürmeniz ve gün sonunda cildinizi mutlaka temizlemeniz.

Efsane 6: Yılda yalnızca bir kez o da tatile gittiğimde güneşleniyorum, cildim için o kadar da kötü olamaz

Cildinizi yılda bir kez bile aşırı derecede güneşe maruz bırakmak yeterince zararlı. Güneş yanıklarının tümü kötüdür, yılda bir kez olsa bile.

Efsane 7: Doğru renk

Genellikle ihtiyacınız olan tek şey biraz allıktır. Allık gereken rengi kazandırır yanaklarınıza. Fondöten ya da pudradan sonra allık sürebilirsiniz. Böylece yüzünüz aydınlanır ve daha fazla makyaja da ihtiyaç duymazsınız.

Efsane 8: Sivilce belirtisi

Bir aspirini ezin, az biraz suyla karıştırıp macun kıvamına getirin. Macunu doğrudan sivilce belirtisi gördüğünüz yere uygulayın. Aspirindeki salisilik asit, problemli ciltler için kullanılan pek çok kozmetik ürünün temelini oluşturur. Gözenekleri temizler, ölü hücrelerin ortadan kalkmasını kolaylaştırır, kızarıklığı ve iltihaplanmayı engeller.

Efsane 9: Koyu rujlar vazelinle birlikte kullanmalı

Koyu renkler tüpte iyi durur ama kullanırken işinizi zorlaştırırlar. Çünkü kolayca iz bırakırlar dudaklarınızın etrafında. Ruj sürmeden önce hafifçe vazelin sürün dudaklarınıza, ardından peçeteyle fazla yağı alın ve üzerine ruju sürün. Sonuç tahmin ettiğinizden bile güzel olacak.

Efsane 10: Hangi saç bana uygun?

Saçlarınız, göz renginizi en iyi ortaya çıkaran renge sahip olmalı.

Efsane 11: Bir damla su rimelin ömrünü uzatır

Rimelinize su damlatmak olmayacak bir dolu şeye hazırlıklı olmak demektir. Aynı şekilde rimel fırçasını tüpün içine sokup çıkarmak da iyi fikir değildir. Çünkü tüpün içerisine giren su ya da hava steril ortamı bozar. Rimelinizi güneş ışığından uzakta, serin ve kuru bir yerde tutun. Bu şekilde üç aya kadar kullanabilirsiniz.

Efsane 12: Hızlı makyaj

Patronunuz sizi acilen müşterilere bir sunum yapmak için çağırdı, makyaja vaktiniz yok. Ne yapmalısınız? Güzel bir pudra olsun yanınızda sürekli, yüzünüzü pudralayın, ruj sürün ve göz altlarınızı parmak uçlarınızla yapacağınız hafif masajla canlandırın ve parfümle işinizi tamamlayın.

Efsane 13: Su içmek cildi nemlendirir

Litrelerce su içseniz de cildinizi nemlendirmez. Cildinizin nem oranını, cildin yağ dokusu ve yapısı belirler. Bu nedenle cildinizi korumak için yağlı yiyeceklerden uzak durmalısınız.

Efsane 14: Çikolata yemek sivilce yapar

Çikolata sivilce yapmaz, ama şeker yapar. Rafine yiyecekler ve doymuş yağlar, glisemik indeksi yüksek gıdalardır ve cilt problemlerine neden olurlar.

Efsane 15: Yüz egzersizleri kırışıklıkları engeller

Zamanla cildinizin dokusu değişir, yüz kaslarınızı çalışmak kırışıklık problemini çözmeyecektir.

Efsane 16: Kozmetikler buzdolabında daha uzun süre yaşar

Buzdolabı, kozmetiklerin içindeki yağ-su dengesini bozar. Bunun yerine makyaj malzemelerinizi oda sıcaklığında, güneş ışığından uzak tutmanızı öneririz.

Efsane 17: Düz kirpikler için çözüm

Eğer kirpikleriniz aşırı düzse, onları su geçirmeyen rimel kullanarak hafifçe kıvırabilirsiniz. Bu tür rimel kıvrımın daha uzun süre dayanmasını sağlar.

Efsane 18: Bir dakikada tırnak bakımı

Tırnaklarınızı biraz bakım yağıyla ovalayın. Böylece etraflarındaki dokuyu yumuşatmış ve görünür olmaktan çıkartmış olursunuz.

Efsane 19: Saçlarınızı günde 100 kez tarayın

Saç deriniz için iyi olabilir, ama eğer saçlarınız uzunsa fazla taramak saçlarınızın kırılmasına ve dökülmesine neden olacaktır. Ayrıca saçlarınızdaki doğal yağları da olumsuz etkiler, yıkadıktan sonra güzel bir tarama seansı yeter de artar bile. Saçlarınızı yalnızca gerekli olduğu zamanlarda tarayın.

Efsane 20: Lastik toka izinden kurtulmak

Kurutma makinesiyle, saçı nemlendirip uygulandığında birkaç dakikada yok olacaktır.

Efsane 21: Alıcı gözler

Rimel fırçasını tüpten çıkarın ve fırçanın ucuyla kirpiklerinizin diplerini boyadıktan sonra fırçayla kirpik uçlarını renklendirin. Böylece gözleriniz daha büyük, kirpikleriniz de daha uzun görünecek.

Efsane 22: Sırt bölgesindeki sivilceler

Saçlarınızı yıkarken öne doğru eğilin, böylece saç şampuanı ve kremi sırtınıza temas etmemiş olur. Bedeninizi kepek şampuanıyla yıkayın, içeriğindeki salisilik asit sivilceleri kontrol altına alır.

Efsane 23: Pırıl pırıl bir cilt için

Pırıl pırıl bir cilt için cildinizi sert fırçalarla temizlemeniz gerekmez. Çünkü bu şekilde cildinizi koruyan üst tabakayı çöpe atmış olursunuz. Oysa bu tabaka cildinizin esnek ve genç görünmesini sağlar.

Efsane 24: Sarı cilt rengi, pembe fondötenle dengelenmeli

Cilt renginiz ne olursa olsun, fondöteninizin onunla uyumlu olması gerekir.

Efsane 25: Hata yaptırmayan ruj

Dudaklarınızın etrafını çizin ve dış hatlardan başlayarak içeriye doğru boyayın. En sonunda uzun kullanımlı bir rujla görüntüyü tamamlayın. Arada bir kontrol edip rujunuzu tazeleyin.

Efsane 26: Cilde parfüm sürmek

Parfümü cildinize değil, giysilerinize uygulayın ki cildiniz parfümün içeriğinden zarar görmesin.

Efsane 27: Tırnakta çizgi

Parmağınızı asetonla hafifçe nemlendirin ve çizgiyi birkaç kez ovuşturun. Böylece renk farkını hafifletmiş olursunuz. Ama genellikle bu tür çizgileri sizden başka kimse görmez.

Efsane 28: Aynı markanın ürünlerini kullanmak daha iyi

Ürünler birbirlerini tamamlar nitelikte tasarlanır. Ama aslında aynı marka ürünler kullanmaya pek de gerek yoktur.

Efsane 29: Pırıl pırıl, mutlu saçlar

Saçlarınız olağanüstü bir ışıltıya kavuşsun ister misiniz? Durulama suyunuza biraz bira karıştırın.

Efsane 30: Soğuk suyla yıkamak yüzümü daha genç gösterir

Soğuk su cildinizi bir an ferahlatabilir, ama uzun vadede iyi değildir. Ani ısı değişiklikleri cildinize zarar verir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum