Gündoğmuş en geride kaldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 56 farklı parametre kullanarak Türkiye'de tüm ilçelerin gelişmişlik düzeyini analiz ettiği veride Ak Partili Gündoğmuş Belediyesi’nin Antalya'da sonunca Türkiye'de ise 848'nci sırada yer alması dikkat çekti.

Gündoğmuş en geride kaldı.
05 Ocak 2024 - 18:04
GÜNDOĞMUŞ LİSTE SONUNDA
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim vaadi arasından 100 il ve 1000 ilçe bulunmasının ardından harekete geçen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tüm ilçeleri kapsayan bir çalışmaya 2022’de gerçekleştirdi. Bakanlığın hazırladığı ilçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması gelişmişliği ölçen 56 değişken kullanılırken, ilçelerin endeks skorları sonucu Gündoğmuş açısında tam bir hayal kırıklığı oldu. 2009’da seçilen ve 4 dönemdir görevini sürdüren Ak Partili Mehmet Özeren’in belediye başkanlığını yaptığı ilçede Antalya’nın 19 ilçesi arasından Gündoğmuş son sırada yer aldı. Merkez ilçe konumunda olan Muratpaşa’nın ilk sırada yer aldığı değerlendirmede Torosların zengin bitki örtüsüne sahip ilçesi Gündoğmuş, Antalya’da 19’ncu Türkiye’de ise bu gelişmişlik sıralamasında 848’nci sırada 5’nci kademe ilçeler kategorisinin sonunda kendi yer buldu. Antalya’nın diğer kırsal ilçeleri Akseki 419 ve İbradı ise 471’nci sırada. Ak Partili Mehmet Özeren’in 15 yıldır belediye başkanlığı yaptığı ilçenin gelişmişlikte sonuncu sırada olması ise ilçenin yeterince önemsenmemesi olarak yorumlandı.

TARİH, TABİAT, TARIM VAR HİZMET YOK
Tarihi kalıntıları, coğrafi özellikleri, hayvancılık ve meyveciliğe elverişli yapısı ile dikkat çeken, Dünya’nın en yaşanabilir sağlıklı havzası Alara’yı içinde barındıran gölleri ile kışın adeta kartpostallık görüntüsü ile görenleri büyüleyen ilçenin liste sonuncusu olması tabi güzelliğini destekleyecek hizmet üretilememesine bağlandı. 



‘HİZMET OLMAYAN YERDE BAŞARI OLMAZ’
Gündoğmuş’un liste sonuncusu olmasına tepki gösteren İyi Parti İlçe Başkanı Emir Ali Çatalkaya, “Bu sonuca çok şaşırmadım. Çünkü üst sıralarda olabilmek için hizmet üretilmesi gerekiyor. Ancak ilçemizde 3 dönemdir iktidar partisinin belediye başkanı maalesef göz boyama ve kulağa hoş gelen sözler dışında dişe dokunacak ilçenin ve mahallerin kalkınmasına öncülük edecek bir yatırım ve hizmeti olmadı. Dolayısı ile bu hizmetsizlikte farklı bir sonuç çıkmazdı. Artık Gündoğmuş’un silkelenme zamanı değişim ile birlikte yatırım, üretim ve kalkınma zamanı geldi. 15 yıldır aynı başkan aynı partiden ilçeyi yönetiyor gibi ancak her geçen gün ilçemiz gerek ekonomik olarak gerekse nüfus olarak geriye gidiyor. Bu şartlarda kimse burada yaşamak istemiyor çünkü ne ticaret var ne hizmet var” dedi.

‘KİLİTLİ TAŞ DÖŞEMEK İLE BELEDİYECİLİK OLMAZ’
Gündoğmuş’umuzda Ak Partili belediyecilik döneminde maalesef elle tutulur bir hizmete şahitlik etmedik diyen CHP İlçe Başkanı Mehmet Türker Eren 1Eğitim zayıf, ilçede kalkınmaya yönelik bir çalışma yok. Bazı mahallerde meyvecilik üretim başladı. Ak Parti iktidara sonrası kooperatifler kapandı orman köylüsünün orman geliri yok. Ağaçlar dikili olarak tüccara satılıyor sadece ilçe dışından değil ülke dışında gelenler çalışıyor. Bu durumun ilçe ekonomisine neredeyse hiç faydası yok. Bu devletin politikasında kaynaklı. Halkın kendi çabası ile meyvecilik ve arıcılık ilerlemiş durumda. Gündoğmuş’un tüm araziler eğimli işçiliğimiz zor bu şartlarda kalkınmak için devlet desteği lazım. Tarım, hayvancılık, arıcılık, balıkçılık için destek lazım. Eskiden mandıra vardı şu an kapandı. Arıcılık ile ilgili tesisimiz vardı çürümeye terk etti belediye kapattı. Kilit taşı döşemek ile belediyecilik olmaz. Bu durum ilçemiz ve hemşerilerimiz adına boşa giden 15 yıl demek” dedi.  
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum