Göz Kapağı Ameliyatı

Özellikle blefaroplasti olarak da bilinen göz kapağı ameliyatı, göz kapaklarını yeniden şekillendiren cerrahi bir işlemdir.

Göz Kapağı Ameliyatı
16 Ağustos 2022 - 23:55
Göz kapağı düşüklüğü ve göz altı torbaları gibi çeşitli durumların tedavisinde kullanılabilir. Bazı durumlarda, doğuştan gelen kusurları veya yaralanmaları düzeltmek için de bu tür ameliyatlar önerilmektedir. Peki, göz kapağı ameliyatı nedir? Önemli bir operasyon olarak karşımıza çıkan göz kapağı ameliyatı nasıl yapılır? İşte bu ve benzeri sorulara dair merak edilen ayrıntıların tamamı!
Göz Kapağı Ameliyatı Nedir?
Blefaroplasti yani göz kapağı ameliyatı, gözlerinizin üst veya alt göz kapaklarındaki fazla deri ve yağın alındığı cerrahi bir işlemdir. Blefaroplasti, göz çevresindeki kırışıklıkları gidererek daha genç ve dinç görünmenize yardımcı olabilir. Ayrıca göz kapaklarınızın irisinizin (gözünüzün renkli kısmı) bir kısmını kaplamasına neden olan fazla deriyi azaltarak size daha iyi bir görüş sağlayabilir. Fazla derinin alınmasına ek olarak, blefaroplasti göz çevresindeki kasların gerilmesini içerebilmektedir.
Göz kapağı ameliyatı, görünümünüzü iyileştirebilen kozmetik bir işlemdir. Bu işlem sizi daha uyanık, tazelenmiş ve genç gösterebilmektedir. Göz kapağı ameliyatı genellikle, gözleri gizleyebilen ve gerçekte olduğundan daha küçük gösterebilen, sarkık veya sarkık göz kapakları olan kişilerde yapılmaktadır. Göz kapağı ameliyatı, yaşlanma, aşırı yüz derisi veya sadece kalıtsal bir özelliğin neden olduğu üst kapak düşüklüğünü düzeltmek için de kullanılabilmektedir.
Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Göz kapağı ameliyatı işlemi, üst ve alt göz kapakları boyunca bir kesi içermektedir. Cerrah daha sonra üst göz kapaklarındaki fazla yağ, kas ve deriyi alır ve göz çevresindeki gevşek deriyi alır. Bazı cerrahlar elmacık kemiklerinizin üzerindeki fazla yağ birikintilerini de alır. Operasyon genellikle bir ile iki saat kadar sürmektedir. Burada operasyonun başarısını üst düzeyde kabiliyete sahip olan bir ekip doğrudan etkilemektedir. Bu sebeple Hospitalturk sizlere 20 yılı aşkın tecrübesi ile göz kapağı ameliyatı konusunda yardımcı olmaktan memnuniyet duyar.
Göz kapağı estetiği, göz kapaklarının görünümünü iyileştiren bir işlemdir. Göz kapağı ameliyatı kozmetik ve fonksiyonel nedenlerle yapılabilir. En yaygın fonksiyonel neden, pitoz olarak da bilinen sarkık göz kapağını iyileştirmektir. Göz kapağı düşüklüğü özellikle glokomlu hastalarda görme sorunlarına neden olabilir. Bazı durumlarda, pitozdan yalnızca bir göz etkilenir. Ancak, her iki gözün de etkilenmesi daha yaygındır.
Göz kapağı estetiği, iki göz arasındaki asimetrileri veya göze sürtünerek rahatsızlık veya ağrıya neden olan üst göz kapaklarındaki kıvrımları düzeltmek için de yapılabilmektedir. Göz kapağı ameliyatı, üst ve/veya alt göz kapaklarındaki fazla deriyi ve yağı alır, göz çevresindeki kasları sıkılaştırır, sarkmış cildi kaldırır ve göz altı torbalarını iyileştirmektedir.
Göz kapağı ameliyatı ayrıca göz çevresindeki kırışıklıkları (kaz ayakları) azaltabilir veya belirli durumlarda (gülümseme çizgileri) yeni kırışıklıklar oluşturabilir.  Özellikle yanaklardaki veya gıdı bölgesindeki fazla yağları almak için göz kapağı ameliyatı da kullanılabilir. Burada göz kapağı ameliyatının harika bir estetik görselliğin ortaya çıkmasında etkili olduğunu ifade etmek de mümkün olmaktadır.
Göz Kapağı Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılmaktadır?
Göz kapağı ameliyatı uzmanlar tarafından yapılması şart olan bir takım işlemleri beraberinde getirmektedir. Bu işlem, her bir göz kapağının içinde çok küçük olan kesilerle gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle daha sonra minimum iz kalır. İşlem sırasında rahatlık için lokal anestezi alacaksınız, ancak bu tür ameliyatlar için genel anesteziye gerek yoktur. 
Göz kapağı ameliyatı, göz kapaklarındaki yapısal sorunları düzeltmek için uygulanabilen bir işlemdir. Gözlerin görünümünü iyileştirmek için göz kapağı ameliyatı da yapılabilir. Göz kapağı ameliyatı, aşağıda sıraladığımız durumlarda gündeme gelmektedir;
  • Göz çevresindeki şişliği azaltmak için
  • Sarkık üst göz kapaklarını onarmak için
  • Göz çevresindeki fazla yağ dokusunun alınması için
  • Üst ve alt göz kapaklarındaki fazla deriyi çıkarmak için
Göz kapağı estetiği en sık yapılan estetik işlemlerden biridir. Göz kapakları düşük veya cilt fazlalığı olanlar için ameliyat faydalı olsa da, işlemi yaptırmaya karar vermeden önce riskleri ve faydaları anlamanız önemlidir. Burada göz kapağı ameliyatında dikkate alınması gereken önemli kriterler de bulunmaktadır.
Göz Kapağı Ameliyatı Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Göz kapağı ameliyatının sizin için doğru olup olmadığına karar vermenin ilk adımı, doktorunuzun yüzünüzü muayene ettiğinden ve işlem için iyi bir aday olduğunuza karar verdiğinden emin olmaktır. Göz kapağı ameliyatı, yetenekli bir cerrah tarafından yapılmazsa kalıcı izler bırakabilecek alt göz kapaklarında kesiler içermektedir. Yara izi konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuza veya hastalarına yara izi revizyon işlemleri yapıp yapmadığını sormalısınız.
Göz kapağı cerrahı seçerken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer önemli nokta, ameliyatlarını kendi mi yapacakları yoksa işlemlerde yardımcı olacak asistanlar mı kullanacağıdır. Bazı doktorlar tüm ameliyatlarını kendi yapacak, bazıları ise tıbbi asistanların gözetiminde bazı işlerin yapılmasını sağlayacaktır. Böylece tam olarak üst düzeyde bir etkiye sahip bir şekilde göz kapağı ameliyatını olmanız mümkün olacaktır.
Göz Kapağı Ameliyatı Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Göz kapaklarının düşüklüğünü düzeltmek için kullanılan işleme blefaroplasti yani göz kapağı ameliyatı denir. Blefaroplasti, lokal anestezi kullanılarak ayakta tedavi ortamında genel anestezi altında yapılır. Kesi yanakta ağız içinde yapılmaktadır. Doğal cilt kırışıklıklarınız tarafından gizlenmektedir. Bu nedenle ameliyattan sonra ağız dışında yapılan alın germe gibi invaziv işlemlere göre daha az fark edilmektedir.
Ameliyattan sonra yaralarınız yeterince iyileşene kadar eve gitmeniz için göz kapağınız birkaç gün bandajlanacak ve ağrı kesici ilaç verilecektir. Bu prosedürde dikiş kullanılmaz, bu nedenle ameliyattan sonra minimum morluk ve şişlik olacaktır ancak vücudunuz ameliyattan iyileştiği için birkaç gün biraz rahatsızlık olabilir.
Blefaroplasti olarak da bilinen göz kapağı ameliyatı, üst ve alt göz kapaklarındaki fazla yağ, deri ve kasların alınması için yapılan kozmetik bir işlemdir. Bu ameliyatın amacı, göz kapaklarının sarkmasına neden olan fazla deriyi azaltmaktır. Göz kapağı ameliyatı daha genç bir görünüm elde etmek için tek başına veya diğer yüz uygulamalarıyla birlikte yapılabilmektedir.
Daha fazla detay ve saç ekimi konusunda bilgi almak için lütfen Hospitalturk sitesini ziyaret ediniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum