Geleceğin oyuncağı: hologram

Oyuncak firması Fisher-Price, oyuncakların fiziksel ve dijital dünya ile köprü olacağı 2025 yılını öngören bir video yayınladı.

Geleceğin oyuncağı: hologram
09 Ekim 2020 - 16:42
Gelecek on yıl içerisinde bugünün gençleri, çocuklarının sağlığı ve gelişimini dijital olarak takip eden anne babalar olacak. Oyuncak firması Fisher-Price, gelecekteki dijital deneyimlerin aile yapısını nasıl etkileyeceğini daha iyi anlayabilmek için inovasyon danışmanlık şirketi Continuum ile birlikte 2025 yılındaki oyun anlayışını öngören bir çalışma hazırladı.
"Geleceğin öngörüsü fiziksel oyuncaklarla dijital dünyayı birleştiriyor."
Fiziksel oyuncaklarla dijital dünyayı birleştiren gelecek vizyonu; teknolojinin gelecekte hayatımıza nasıl daha fazla entegre olacağını vurgulayan tasarımcıları, okul öncesi eğitim uzmanları ve bilgisayar bilimcilerini içeren 9 farklı uzmanın fikir bileşkesi sonucunda çıkmış.
Video boyunca mevcut Fisher-Price oyunları yer alıyor, ancak büyük bir farklılıkla: Ekranların yerini hologramların aldığı görülse de firmaya göre bu imkanlardan sadece bir tanesi.
Arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik ile oyuncaklar, çocukların hayal dünyasını gerçeğe dönüştürecek teknolojiler olarak zaman ilerledikçe hayatımıza girmeye başlayacak.
Bu gelecek tasvirinin, öğrenme sürecini bir bağlama yerleştirebildiğini böylece öğrenmenin çok daha kalıcı olacağını savunan Fisher-Price, bu sayede aile içi etkileşimin de artacağını düşünüyor. Herkesin önündeki ekrana baktığı günümüz dünyasının, herkesin çevresindeki hologramla etkileşime geçtiği daha aktif bir dünyaya dönüşeceği öngörülüyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum