Gazze'ye hava saldırıları devam ediyor, İsrail, Ulusal İslam Bankası'nı vurdu

İsrail-Gazze hattında gün boyu çatışma ve bombardıman yaşandı. Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısı 400'ü aştı. İsrail'de Hamas'ın saldırısında ölenlerin sayısı ise 700'ü geçti. İsrail, Gazze'deki Ulusal İslam Bankası'nı vurdu, bombardıman sürüyor.

Gazze'ye hava saldırıları devam ediyor, İsrail, Ulusal İslam Bankası'nı vurdu
09 Ekim 2023 - 10:33
Gazze'den İsrail bölgelerine sızan silahlı grup, Sderot kentinde bir polis merkezini ele geçirdi. Gazze'den İsrail yönüne roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti.
İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 400'ü aştı.
İsrail'in dünden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 78'i çocuk, 41'i kadın 413 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 bin 300 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada ayrıca, "İsrail'in Filistinli ailelere yönelik gerçekleştirdiği 8 katliamda 54 kişinin öldüğü" aktarılırken, konuya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

İsrail, Gazze'deki Ulusal İslam Bankası'nı vurdu
İsrail'in Gazze'deki Ulusal İslam Bankası'nı vurduğu bildirildi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Gazze'nin merkezinde yer alan Er-Rimal semtindeki Ulusal İslam Bankası merkezini vurdu.
Saldırının düzenlendiği noktaya yakın vatandaşlara ait evler ve mülkler büyük zarar gördü, bombardıman neticesinde bölgede yangın çıktı.
Gazze'deki Filistin bankalarından biri olan Ulusal İslam Bankası, Merkez Bankası görevini üstlenen Filistin Para Otoritesine bağlı olmayan, Hamas yönetiminde bir yapı.

700'ün üzerinde İsrailli hayatını kaybetti
İsrail basını, Filistinli unsurların saldırısında ölen İsrailli sayısının 700'e çıktığını açıkladı.
İsrail merkezli Kanal 12 televizyonu ve diğer medya organları, Filistinli gruplarca dün başlatılan ve bugün de devam eden saldırılarda ölen İsraillilere ilişkin güncel bilgileri paylaştı.
Buna göre dünden bu yana devam eden saldırılarda 700 İsrailli hayatını kaybetti, 2 bin 150 kişi yaralandı.
Haberde, yaralıların 300'ünün durumunun kritik olduğu kaydedildi.

İsrail'den Olağanüstü Hal Hükümeti
İsrail Yayın İdaresi'nin aktardığına göre, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, "Olağanüstü hal hükümetini oluşturmanın zamanı geldi" dedi.

Hizbullah'tan ABD'ye uyarı
Hizbullah, ABD'ye ilişkin bir açıklama yaptı ve uyarılarda bulundu. Açıklamada "Filistin, Ukrayna değil. ABD doğrudan müdahalede bulunursa bölgede ABD varlığının olduğu her yer direniş ekseninin meşru hedefi haline gelecek ve saldırılarımızla karşılaşacak. O gün kırmızı çizgi olarak kalmayacak" ifadelerine yer verildi.

Pentagon, bölgeye savaş uçaklarının gönderileceğini duyurdu
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in, Hamas'ın başlattığı saldırılarda 'İsrail'e yardıma hazır olması amacıyla' uçak gemi filosunu Doğu Akdeniz'e gönderme talimatı verdiği bildirildi.
ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin, "Bölgesel caydırıcılık çabalarını desteklemek amacıyla Savunma Bakanlığının bölgedeki pozisyonunu güçlendirmek için adım attığı" kaydedildi.
Bakan Austin'in, Hamas'ın başlattığı saldırılarda İsrail'e yardıma hazır olması amacıyla uçak gemi filosunu Doğu Akdeniz'e gönderme talimatı verdiği belirtilen açıklamada, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile ona eşlik edecek kruvazör ve saldırı gemilerinin Doğu Akdeniz’e doğru yönlendirildiği vurgulandı.
ABD Hava Kuvvetlerinin bölgedeki F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçağı filolarının artırılması yönünde de adımlar atıldığı bilgisine yer verilerek, "ABD, gerekirse bu caydırıcılık duruşunu daha da güçlendirmek için küresel olarak güçlerini hazır bulunduruyor." ifadesi paylaşıldı.
Açıklamada ayrıca, ABD'nin bugünden itibaren İsrail ordusuna mühimmat da dahil olmak üzere ek ekipman ve kaynak sağlamaya devam edeceği belirtildi.
İyon Denizi'nde İtalya ile geçen hafta deniz tatbikatları yürüten USS Gerald R. Ford taarruz grubu, ABD’nin en yeni ve en gelişmiş uçak gemisi olarak biliniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum