Gazeteciler İsrail'e karşı harekete geçti

Filistin İçin Gazeteci Dayanışması “Gazzete” adı altında Filistin’de yaşanan zulmü belgelemek ve tarihe not düşmek üzere görev yapan 90’ın üzerinde gazetecinin öldürülmesi üzerine bir çalışma yaptı.

Gazeteciler İsrail'e karşı harekete geçti
20 Aralık 2023 - 15:19

Filistin İçin Gazeteci Dayanışması “Gazzete” adı altında Filistin’de yaşanan zulmü belgelemek ve tarihe not düşmek üzere görev yapan 90’ın üzerinde gazetecinin öldürülmesi üzerine bir çalışma yaptı.
Bu kapsamda da İstanbul Beşiktaş Meydanında bugün saat 11.00’de bir basın açıklaması gerçekleştirilecek.

Gazeteciler yaptıkları davette de şu ifadeleri kullandı:
“Filistin topraklarında 1948’den beri devam eden işgal, soykırım ve sistematik katliamlar 7Ekim itibariyle insanlık tarihinde görülmemiş bir boyuta ulaştı. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında en az 8 bini çocuk, 6 bini kadın olmak üzere 20 bin Filistinli öldürüldü. Gazze’de yaşanan insanlık trajedisini dünyaya duyurmak üzere görev yapan gazeteciler ise her gün birer birer öldürülüyor. 70 günde 90’ın üzerinde meslektaşımız kendilerini ve ailelerini hedef alan İsrail saldırılarında can verdi.

GAZETECİLER HEDEF ALINIYOR
Ölümü göze alan, bombaların altına girerek katliamın boyutlarını fotoğraf makinesiyle, kamerasıyla, çektikleri anonslarla gözler önüne seren meslektaşlarımız, organize devlet terörü kullanan İsrail eliyle susturulmaya çalışılıyor. Kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden yüzlerce sivili katleden İsrail güçleri, bu zulümleri ve savaş suçlarını belgeleyerek dünyaya duyuran gazetecileri bilerek hedef alıyor. Sadece öldürmekle yetinmeyen İsrail, 7 Ekim’den sonra 50’den fazla gazeteciyi de hukuksuz şekilde tutuklayarak İsrail hapishanelerine kapattı. Öte yandan gerçekleri karartmak için abluka altındaki Gazze’ye 7 Ekim’den bu yana hiçbir medya mensubunun girişine izin verilmiyor.

HAKİKATLER ASLA GİZLENEMEZ!
Uluslararası sözleşmelere göre, silahlı çatışma bölgelerinde tehlikeli görevlerde bulunan gazeteciler dokunulmazdır. İsrail, insani hak ve özgürlükler konusunda uluslararası hukukun bütün kurallarını ihlal ettiği gibi basın özgürlüğünü de hiçe saymaktadır. Çünkü işgalci İsrail, şiddet uygulayarak, tutuklayarak, öldürerek gazetecileri susturabileceği sanıyor. Ancak bilmiyor ki gazetecileri öldürerek susturabilirsiniz belki ama hakikatleri asla saklayamayacaksınız.

GAZZETE YAYINLANDI
Press For Palestine (Filistin İçin Gazeteci Dayanışması) olarak hazırladığımız tek sayılık gazetemiz ‘Gazzete’ ile karşınızdayız. Hazırladığımız gazeteyi İsrail soykırımı sonucunda şehit olan ve hala direnmeye devam eden meslektaşlarımıza adıyoruz. Onların direniş hikayeleri bilinsin ve asla unutulmasın diye tarihe not düşüyoruz.










































YORUMLAR

  • 0 Yorum