Eski istihbaratçı konuştu: ABD'nin elinde insan yapımı olmayan gemiler var

ABD istihbaratının çeşitli birimlerinde görev yapmış eski br istihbarat yetkilisi, ABD ordusunun envanterinde insan elinden çıkmayan gemiler bulunduğunu, bu durumu Kongre'ye bildirdiğinde ise dikkate alınmadığını öne sürdü. ABD istihbaratında 14 yıl görev yapan yetkilinin iddialarına meslektaşlarından destek geldi.

Eski istihbaratçı konuştu: ABD'nin elinde insan yapımı olmayan gemiler var
07 Haziran 2023 - 14:29
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA), tarihinde ilk ez UFO ve Tanımlanamayan Anormal Olay (UAP) hakkında halka açık basın toplantısı düzenlemesinden kısa süre sonra eski bir ABD’li istihbarat yetkilisinden çok konuşulacak ama ABD hükümetinden destek görmeyen açıklamalar geldi.
ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı bir kurumda bir dönem UAP alanında araştırma yürüten David Grusch, Debrief sitesine demecinde, ABD’nin elinde insan yapımı olmayan araçlar olduğunu iddia etti. Daha önce ABD Savunma Bakanlığı’nın UFO’larla ilgili gizli bir programlarını ifşa eden gazeteciler Leslie Kean ve Ralph Blumental’e konuşan Grusch, ABD hükümetinin on yıllardır insan elinden olmayan araç parçaları, hatta bazen bu araçların tamamını ele geçirdiğini öne sürdü.
Grusch’un anlattığına göre analizler de bu ele geçirilen materyaller insan dışı zekaya işaret ediyor.
Bu araçlarla ilgili bilginin Kongre’den saklandığını ve bunun yasadışı olduğunu belirten Grusch, bu bilgileri kendisi Kongre’ye sunduğunda ise hükümet yetkililerinden misilleme adımlar gördüğünü söyledi. Ayrıca Savunma Bakanlığı aleyhine de şikayette bulunan ve ihbarı nedeniyle dışlandığını öne süren Grusch bunun üzerine ABD istihbaratında 14 yıllık kariyerine nisan ayında nokta koydu.
Debrief'de yer alan haberde Grusch, bahsettiği araçları bizzat gördüğünü ve bunların nerede bulunabileceğini söylemiyor. Yine Grusch, Debrief'den devam eden bir soruşturma nedeniyle hükümet yetkilileri tarafından yapılan misillemenin ayrıntılarının gizli tutuyor.
NASA'nın UAP bağımsız çalışma ekibinin başında bulunan Dr. David Spergel ise İngiliz basınına demecinde Grusch'u tanımadığını ve iddiaları hakkında bilgisi olmadığını söyledi.

Bir diğer istihbarat yetkilisi: Yalnız değiliz
Ulusal Hava ve Uzay İstihbarat Merkezi'nde (NASIC) görev yapan başka bir istihbarat yetkilisi Jonathan Grey de 'egzotik materyallerin' varlığını doğrulayarak "Yalnız değiliz" dedi.
Meslektaşlarından destek
Grusch'un her biri harfine kefil olduğunu söyleyen eski meslektaşlarından birkaçı da konuştu. Emekli bir albay olan Karl E Nell, Grusch'un 'kusursuz biri' olduğunu söyledi.
1990'ların başlarını İngiltere Savunma Bakanlığı için UFO'ları araştırarak geçiren Nick Pope, Grusch ve Grey'in uzaylı gemileriyle ilgili açıklamalarının 'çok önemli' olduğunu ifade etti.
Pope, "Komplo teorilerinde yer alan şeyler yalan dolan olabilir ama bu, içeriden gerçek kişilerin aktarımı. Bu kişiler, resmi şikayette bulunulduğunda yanlış beyan varsa oldukça ağır bir para cezasına ve/veya hapis cezasına çarptırılacaklarını bilerek bu işe girişiyorlar" dedi.
İngiliz istihbaratçı şöyle devam etti:
"İnsanlar her zaman hikaye uydurulduğunu düşünür. Ama bence Kongre'nin önüne çıkmak ve istihbarat topluluğu genel müfettişine gidip bunu yapmak çok farklı bir şey. Çünkü bu iddiaların doğru olmadığı ortaya çıkarsa bunun ciddi sonuçları olacaktır."
2022 performans incelemesine bakıldığında da Grusch, kurumda 'mümkün olan en güçlü ahlaki ölçüye sahip bir subay' olarak tanımlanmış.
Açıklamaların, son yıllarda UFO'lara ilişkin inandırıcı gözlemlerin ve raporların artış göstermesinin ardından gelmesi dikkat çekti.
2021 yılında Pentagon tarafından paylaşılan raporda, 140'tan fazla UAP (tanımlanamayan hava olayı) ile karşılaşıldığı belirtilmişti.
Rapor, donanmada görevli pilotların ABD kıyılarında garip gemilerle 'sık sık karşılaştıklarını' ifade ettikleri ve birtakım gizemli askeri görüntülerin yoğun bir şekilde sızdırıldığı dönemde gelmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum