Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Azerbaycan Dağlık Karabağ'da başarıya ulaştı.

Dağlık Karabağ'da bir aydan fazla süren çatışmayı sona erdirecek bir anlaşmanın yakın müttefiki Azerbaycan için Ermenistan ile olan ihtilafta önemli kazanımlar sağladığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Azerbaycan Dağlık Karabağ'da  başarıya ulaştı.
16 Kasım 2020 - 10:27
Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan tarafından imzalanan anlaşma, Azeri güçlerinin altı hafta süren yoğun çatışmaları ve ilerlemelerini izliyor. Pazar günü Azerbaycan, enklavın en büyük ikinci şehrinde zafer ilan etti.
 
Kardeş Azerbaycan, savaş alanında ve masada önemli bir kazanım elde etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter'da yaptığı açıklamada, bu kutsal başarıyı içtenlikle kutluyorum ”dedi. "Azeri kardeşlerimizle tek millet, tek ruh olmaya devam edeceğiz."
Türkiye, Ermenistan'ı Azeri topraklarını işgal etmekle suçladı ve yakın etnik Türk bağlarının olduğu Azerbaycan ile tam dayanışma sözü verdi.
Anlaşmaya göre, Rus barış güçleri Dağlık Karabağ'daki cephe hattı ve bölge ile Ermenistan arasındaki koridor boyunca konuşlandırılacak. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'nin de barışı koruma sürecinde yer alacağını söyledi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum