DARISI BAŞIMIZA

DARISI BAŞIMIZA

DARISI BAŞIMIZA
22 Mayıs 2020 - 10:19
Yunanistan Turizm Bakanı Harry Theoharis, ‘Yeniden turizm’ başlığı altında hazırlanan planı açıklarken, “İç turizm, bu dönemde her zamankinden daha da önemlidir” dedi….

Koronavirüs salgını nedeniyle ülkelerin iç turizmi destekleme çalışmaları yayılıyor. İtalya ve İspanya’da başlayan iç turizmi desteklemek amaçlı yurttaşları parasal destek sağlamaya Yunanistan da katıldı.

Yunanistan Turizm Bakanı Harry Theoharis, ‘Yeniden turizm’ başlığı altında hazırlanan plan kapsamında 2020 sezonunda destinasyonlara ve turizm işletmelerine daha fazla Yunanlı çekmeyi amaçlayan iç turizmi desteklemek amacıyla yurttaşları parasal katkı sağlanacağını söyledi.

“İç turizm, bu dönemde her zamankinden daha da önemlidir” diyen Bakan Theoharis, “Herkes için Turizm” başlığı altında yürütülecek sosyal turizm çalışmasının 30 milyon Avro ile finanse edileceğini belirterek bu çalışma kapsamında otelde en az 4 gecelik konaklama yapanlara 120 Avro değerinde e-kupon verileceğini bundan 250.000 yurttaşın yararlanmasının beklendiğini, otellerin bu yıl iç turizmde en az 1 milyon geceleme yapmasının beklendiğini söyledi.

Bakan Theoharis “Ayrıca, özel sektör çalışanları için 300 Avro değerinde kurumsal tatil seyahat kuponu verilecek” dedi.

KAYNAK Turizmhaber.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum