Daha Yeşil Bir Türkiye İçin "Gönüllü" Kahramanlar

Türkiye’nin dört bir yanındaki doğaseverler, kendi imkanlarıyla adeta doğaya yeniden can verdi. Mardin’den, Sivas’a Nevşehir’den Yozgat’a Türkiye coğrafyasının birçok köşesinde harekete geçen doğa dostları hikayeleriyle de dikkat çekti.

Daha Yeşil Bir Türkiye İçin "Gönüllü" Kahramanlar
08 Şubat 2021 - 16:10
Zaman zaman bilinçli yangınlarla ormanları yok etmek isteyen kötü niyetli kişilere karşı daha yeşil bir vatan için çalışan yeşil dostları, kendi imkanlarıyla binlerce fidan dikti, ormanlar oluşturdu. Mardin'de Şeyhmus Erginoğlu, kendi imkanlarıyla satın aldığı fidanları diktiği çöplüğü 25 yılda mesire alanına dönüştürürken, Nevşehir’de 78 yaşındaki Ahmet Soylu şehit oğlunun ardından on binlerce fidan dikti. Vatandaşların Robinson Ziya dediği Ziya Abay ise Eskişehir’de 14 yıl önce yerleştiği tek bir ağaç bile olmayan adaya 3 bin 500 ağaç dikerek doğa harikasına çevirdi,



Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin de sosyal medyadan teşekkür ettiği Sivas'ta 14 yılda 8 bin 500 ağaç diken 70 yaşındaki Selim Petek gibi doğaseverler büyük takdir topladı. Yozgat´ın Sarıkaya ilçesinde 40 yıldır esnaflık yapan Abdullah Karataş ise 20 yılda 200 bin fidanı toprakla buluşturarak 20 hatıra ormanı oluşturdu. Doğanın korunmasına yönelik hem bilinç oluşturan hem de oluşturdukları ormanlarla yeni nefes alanları meydana getiren doğa kahramanları herkese de örnek oldu. 



Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey de vatandaşların büyük duyarlılığına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

“Şeyhmus amcaların sayısının artmasını canı gönülden istiyoruz”
Doğaya sahip çıkmanın önemine dikkat çeken Genel Müdürümüz, "Yeşil vatan sevdalısı vatandaşlarımızın olması Orman Genel Müdürlüğü olarak bizleri son derece mutlu ediyor. Gelecek açısından da ümitli olmamızı sağlıyor. Bizler Orman Genel Müdürlüğü olarak kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde ülkemizin ağaçlandırılması için çalışmalar yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın gönüllü olarak, kendi imkanlarıyla bir yasal zorunluluk olmadan bu tür faaliyetler yürütmeleri bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Şeyhmus amcaların sayısının artmasını canı gönülden istiyoruz. Onların yapacakları bu gönüllü faaliyetlere Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, Orman Genel Müdürlüğü olarak her türlü desteği vereceğimizi buradan ifade etmek istiyorum" dedi.



"Ormanlarımızın yaşamasını devam etmesini insan sayısı yok etmeye çalışanlardan fazla"
Ormanlar bir yandan yakılıp yok edilmeye çalışılırken bir yandan da vatandaşların kendi imkanlarıyla orman alanları oluşturmasının çok önemli olduğunu söyleyenGenel Müdürümüz Sayın Karacabey, “Ormanlarımızın artmasını, yaşamasını isteyen bunun için gayret gösteren insan sayısı, ormanlarımızı yok etmeye çalışanlardan daha fazla. Bu sayı her geçen gün daha artıyor. İnanıyoruz ki; gelecekte yeşile daha duyarlı, çevreye daha bilinçli nesiller yetişecek. " ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum