Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Yeni Konser Salonu Açıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni Orkestrası (CSO) yeni yüzü ve yenilenmiş logosuyla yeni evinde coşkulu bir 'Gala Konseri' ile müzikseverlere buluştu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Yeni Konser Salonu Açıldı.
04 Aralık 2020 - 12:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) yeni binasında konuştu. "Jakoben zihniyetten maalesef Türk müziği de payını almıştır" diyen Erdoğan, "Türkiye bizim dönemimizde sadece siyasette, ekonomide, savunmada değil, kültür, sanat, müzik, edebiyatta da prangalarından kurtulmuştur" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu Açılış Töreni’ne katıldı.

Erdoğan, Türkiye'nin kültür sanat tarihine de değindiği konuşmasında sözlerine "Açılış programımıza yurt dışından teşrif eden ve az sonra icralarını dinleyeceğimiz kıymetli sanatçılarımıza 'Ülkemize hoş geldiniz' diyorum. Geçen hafta kaybettiğimiz CSO emekli baş kemancısı Oktay Dalaysel'i şahsım ve milletim adına yad ediyorum" diye başladı.

"CSO'da 30 yılı baş kemancı olmak üzere 45 yıl görev yapan sanatçımız geride müstesna bir miras bıraktı. Kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına sabırlar diliyorum" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

  • "Açılış programımızı koronavirüs tedbirleri nedeniyle kısıtlı bir katılımla gerçekleştirmek zorunda kaldık. Salgını hep birlikte tedbirlere uyarak en kısa zamanda atlatmayı düşünüyoruz. Gerek siyasi çalışmalarımızı, gerek görüşme ve kabullerimizi salgın gerçeğine göre düzenliyoruz.
  • Konser salonumuzun açılışını ülkemizin kültür ve sanatı için son derece önemli olduğu için ertelemek yerine hemen gerçekleştirmeyi seçtik.
  • Göreve geldiğimizde yarım yamalak da olsa bazı fizibilite çalışmaları yapılmıştı. Bu çalışmaları yeniden ele alarak eksikleri giderdik, projeye hız verdik.
  • Uzun dönem sürüncemede kalan bu projeyi bizzat takip ederek tamamlamayı başardık. Dünyadaki emsalleriyle yarışacak şekilde inşa edilen CSO Konser Yerleşkesi 14.5 hektarlık alan üzerinde 5 bloktan oluşmaktadır.
  • Bu projede 2023 kişilik konser salonu, 500 kişilik mavi salon, 600 kişilik tarihi salon, sergi salonu, hediyelik eşya mağazası ve 10 bin kişilik açık konser salonu mevcuttur. Her ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlanmıştır.
  • Sadece mimari açıdan değil, teknik özellikleriyle de özel bir mekandır. Büyük ve küçük konser alanları dünyaca ünlü akustik uzmanlarıyla doğal akustik prensibine göre inşa edilmiştir.
  • Salgın şartlarının hafiflemesiyle burası inşallah başkentimizin ortasında sanatseverler için bir sanat ve müzik vahasına dönüşecektir. Her dilden ve her telden dünyanın sesi burada toplanacak, içimizdeki tüm güzellikler notalara burada yansıyacaktır.
  • Desteklenen özel tiyatro sayısını 59'dan 328'e, verilen destek miktarını da 850 bin liradan 12 milyon liraya çıkardık. Salgın döneminde sinemadan müziğe, tiyatrodan yayıncılarımıza kadar ciddi destekler verdik.
  • Birileri istismar peşinde koşarken biz KDV indirimi, destek paketi gibi somut adımlarla sanatçılarımıza sahip çıktık. İnşallah bundan sonra da sanatı ve sanatçılarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Bir kez daha CSO Konser Alanı'nın hayırlı olmasını diliyorum.
  • Burada görev yapacak tüm sanatçılarımıza başarılar temenni ediyorum. Kültür ve Turizm Bakanımız ile ekibine bu güzel eserin ülkemize kazandırılmasındaki katkılarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum."






  •  

YORUMLAR

  • 0 Yorum