CUMHURBAŞKANLIĞI DİJİTAL DÖNÜŞÜM OFİSİ TÜRKSAT-5A' DİJİTAL RESİM YARIŞMASI

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi çocukların katılımına açık dijital resim sergisi düzenliyor. Sınır tanımayan özgür hayal güçleri bu kez TÜRKSAT-5A’nın serüvenini resmetmek için boya kalemlerini ellerine alacaklar. 4-12 yaş arası çocukların katılımına açık olan sergi için hazırlıklar tamamlandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI DİJİTAL DÖNÜŞÜM OFİSİ TÜRKSAT-5A' DİJİTAL RESİM YARIŞMASI
20 Aralık 2020 - 22:03
Çocuklar TÜRKSAT-5A’nın uzaydaki yolculuğuna dair hayallerini yansıttıkları resimlerle yarışmaya katılabilirler. Birbirinden güzel resimlerin yer alacağı sergi için Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Sn. Dr. Ali Taha Koç şunları dile getirdi: “Çocuklarımızın uzaya ilgisi muhteşem, umarım bu ilgileri asla kaybolmaz. Çocuklarımızın ilgisini artırmak ve sürekliliğini sağlamak ise bizlerin elinde, biz bu konuda farkındalığı artırmak ve destek olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sergiye katılan tüm çocuklarımıza şimdiden katılımlarından dolayı teşekkür ederim.”
Her bir çocuğun tek resimle katılabileceği dijital sergi için son başvuru tarihi 27 Aralık 2020 olup; başvuru için gerekli bilgilere turksat5aninyolculugu.cbddo.gov.tr  sayfasından erişilebilmektedir. En fazla 10 MB büyüklünde fotoğrafların yüklenebileceği sistemde, çalışmaların A4 ya da A3 formatında yatay olarak yapılması istenmiş ve boya tekniği serbest olarak belirlenmiştir.

YAŞ KATEGORİSİ: 4 - 12 yaş arasındaki tüm çocuklar katılabilir.

TEMA: Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından düzenlenecek dijital serginin teması "Çocukların Gözünden TÜRKSAT-5A'nın YOLCULUĞU'' olarak belirlenmiştir.

KAĞIT BOYUTU: Resimler A3 veya A4 boyutunda kağıt yatay kullanılarak yapılmalıdır.

BOYA TEKNİĞİ: Boya tekniği serbest stil olup; resimlerde tüm boya malzemeleri kullanılabilir.

KATILIM ŞEKLİ: Sergiye her bir çocuk tek bir resim ile katılım sağlayabilir. Katılım için gerekli bilgiler;

  • Resim sahibi (Çocuğun) Adı Soyadı, Doğum Tarihi, Okul, Şehir, Resim Açıklaması
  • Velisinin Adı Soyadı, e-Posta adresi
  • Resmin yüklenmesi; tamamı gözükecek şekilde aydınlık bir mekanda cep telefonu ya da fotoğraf makinası ile çekilen maksimum 10 MB büyüklüğündeki fotoğraf yukarıda belirtilen bilgiler ile birlikte turksat5aninyolculugu@cbddo.gov.tr adresine e-Posta yoluyla iletilmelidir.


 

YORUMLAR

  • 1 Yorum