Cilde Botoks Etkisi için, 'Dul Avrat Otu'

Dul avrat otu içeriğinde İnlinin haricinde, östrojen hormonu içeren liganlar, sülfür içeren bileşikler ve poliçenler de bulunmaktadır.

Cilde Botoks Etkisi için, 'Dul Avrat Otu'
26 Şubat 2021 - 17:27

Cilde Botoks Etkisi ve diğer tüm faydaları ile birlikte dul avrat otu bitkiler arasında adını çok sık duymadığımız ancak faydaları ile bizleri şaşırtan şifalı bitkidir. Ancak eski çağlardan beri kullanımı yaygındır. Öyle ki Meksika Kızılderilileri bu bitkiyi doğum sırasında kadına verilen toniklere katmıştır.

20. yüzyılın ikinci yarısında, dul avrat otu uluslararası bilinirlik kazanarak Uzak Doğu haricindeki mutfaklara girmeye başlamıştır. İçerdiği lif, kalsiyum, potasyum ve amino asitler sayesinde pek çok diyette önerilir.

Avrupalı bitki uzmanları ise kanın temizlenmesinde etkili olan dul avrat otunu, 17’nci yüzyılda zührevi hastalıklarda kullanmışlardır.Kanı temizleme özelliği bilinmektedir.

Özellikle belirli bir yaştan sonra ciltte meydana gelen kırışıklar ve sarkmalar herkesin çözüme kavuşması gereken bir soruınu haline gelmektedir. Cilde Botoks Etkisi için etrafımızda bir çok kimyasal krem vb. olmasına karşın doğal çözüm yolları arayışımızda devam etmektedir.

Dul avrat otu içeriğinde;

Dul avrat otu, harici olarak sedef, akne ve diğer cilt hastalıklarında da büyük yarar sağlamaktadır. Cilt derisinin elastikiyetini korumasını sağlıyor, botoks etkisi yaparak cildi güzelleştiriyor, selülitleri yok ediyor.Yara izleri ve yanıklarda kapatıcı özelliğiyle kendi farkını yansıtıyor.

Bitki: Dul avrat otu

Dul avrat otu yağı ise saç bakımında etkin rol oynar. Özellikle kepekli saçlarda, dökülen saçlarda ve yeniden çıkmasını istediğiniz saçlarda kullanılabilir. Daha gür ve daha güçlü saçlara sahip olmak için istediğiniz bölgeye sürebilirsiniz. İyileştirici etkilerini ise tüm cildinizde görebilmek için pamuk yardımıyla masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Cilde Botoks Etkisi

Dul avrat otunun dışında yağınında kullanımı oldukça yaygındır. Yağı saç bakımında etkin rol oynamaktadır. Özellikle kepekli saçlarda, dökülen saçlarda ve yeniden çıkmasını istediğiniz saçlarda kullanılabilir. Daha gür ve daha güçlü saçlara sahip olmak için istediğiniz bölgeye sürebilirsiniz.Bu yönü ile Dul avrat otunun kellik tedavisinde kullanılabileceğini ifade edebiliriz.

Uyarı: Alerjiye sebep olabilir. Özellikle bileşikgiller familyasındaki diğer bitkilere alerjisi olanlar tüketmemelidir.

Hamilelik ve emzirme fazlarındaki kullanımı hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Bu nedenle, bu dönemlerdeki kadınların kullanması tavsiye edilmez.Kanı sulandırıcı olduğundan kanın pıhtılaşma süresini uzatır. Bu nedenle, sık kullanılıyorsa, ameliyat sırasında kanamaya neden olabilir. Herhangi bir ameliyat olunacaksa, en az 2 hafta öncesinden kullanımı kesilmelidir


YORUMLAR

  • 0 Yorum