CHP Alanya'da aile şirketi gibi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya’da kabuğundan sıyrılamıyor. Göreve gelen bir daha bırakamadığı gibi ailecek görev almayı maharet olarak ortaya koymakta. Bunun son dönemdeki en büyük örneği ‘Karagöz’ ailesi.

CHP Alanya'da aile şirketi gibi
02 Kasım 2023 - 17:39 - Güncelleme: 02 Kasım 2023 - 17:54
CHP ile bütünleşen isimlerden merhum Raif Karagöz’ün ardından çocukları Mehmet Can ve Didem Karagöz yönetimin farklı kademelerinde talip olma ya da görev alma geleneğini sürdürüyor.
14 Şubat Rafi Karagöz’ün 2020’de vefat etmesinin ardından dönemin ilçe yönetimi adeta bir minnet borcu gibi kızı Didem Karagöz’ü tek listeli kongrede kadın kolları başkanlığına seçti. Ancak adeta kongreden sonra kayıplara karışan CHP Alanya Kadın Kolları Yönetimi 3 yıldır kabuğuna çekilmiş halde. Aylardır düzenli toplantı dahi yapmayan kadın kollarının bu durumu sürerken il başkan yardımcısı olan Mehmet Can Karagöz son genel kurulda Alanya İlçe yönetimine seçildi.
Daha önce başkan adayı olduğu Alanya’da Karagöz’ün yönetim kuruluna seçilmesi normal karşılanırken kardeşinin yok hükmündeki kadın kolları başkanlığını yürütme çabası ise dikkat çekmekte. CHP’de ilçe ve il kademelerinde seçimli veya görevlendirme ile değişim yaşanmasına rağmen Alanya’da ısrarlı tutum dikkat çekmekte. CHP’li bazı kadın üyeler bu durumdan rahatsız olmasına rağmen ne istifa nede görevden alma olmaması sebebiyle yerel seçimde ev ziyaretlerini kimin yapacağı merak konusu oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum