Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı
18 Mart 2024 - 09:55
109 yıl önce bugün tarihin gördüğü en büyük donanma Gelibolu ve Anadolu'daki Türk mevzilerine saldırdı. Önde Fransız, arkada ise İngiliz gemileri yavaş yavaş Çanakkale Boğazı'na girdi. Kendilerinden emindiler, çünkü mayınları temizlemişlerdi.
Ancak Nusret mayın gemisi ve Türk topçusu beklemedikleri çok acı bir yenilgiye uğrattı
Türk milleti 18 Mart 1915’te tarihe adını altın harflerle yazdırdı ve Çanakkale’de çok büyük bir zafer kazandı. Çanakkale'nin "geçilmezliği" tüm dünyaya ispat edildi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünü coşkuyla kutlanırken Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda törenlerin yapılacağı alandaki çalışmalar da tamamlandı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri, bu yıl 'Şan, Şeref, Tarih Bizim, Bizim Çanakkale' temasıyla gerçekleştirilecek. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nca yürütülen etkinlikleri kapsamında Çanakkale Şehitler Abidesi'nde tören düzenlenecek.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum