Bu Kez Misafir Biziz: Tatilini Rusya'da Geçirmek İsteyenlere Gezilecek Yerler Listesi

Dünyanın en geniş ülkesi olarak UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Rusya, milli parklara, doğa ve biyosfer rezervlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Bu Kez Misafir Biziz: Tatilini Rusya'da Geçirmek İsteyenlere Gezilecek Yerler Listesi
28 Kasım 2022 - 23:11
1990’lı yıllardaki ekonomik reformların ardından hızlı bir özelleştirme süreciyle enerji, savunma ve sanayi alanlarında büyük atılımların yaşandığı ülkenin başlıca geçim kaynakları arasında enerji üretimi, sanayi, madencilik, dış ticaret, gayrimenkul ve turizm bulunmaktadır. Tarihi mirası ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Rusya gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine pek çok seçenek sunmaktadır. Birbirinden eğlenceli festivalleri ve rengarenk gece hayatıyla öne çıkan Rusya’da güzel bir tatil geçirmemek neredeyse imkansızdır.
Moskova
Rusya’nın başkenti olan Moskova, tarihi geçmişi ve mimari yapılarıyla ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Günümüzde ülkenin yönetim ve ekonomik açısından merkezi konumunda bulunan şehir Lenin’in Mozolesi, Büyük Kremlin Sarayı, Moskova Kremlini, Büyük Çan Kulesi gibi pek çok sembol yapıya, Kızıl Meydan ve Rusya Fuar Merkezi gibi alanlara ev sahipliği yapmaktadır. Moskova’da turistlerin ilgi gösterdiği diğer yapılar arasında ise Puşkin Müzesi, Devlet Tarih Müzesi, Aziz Vasil Katedrali, Tretyakov Devlet Galerisi, Alexander Bahçesi ve Losiny Ostrov Ulusal Parkı bulunmaktadır.
St. Petersburg
St. Petersburg, Rusya’nın kuzeyinde Baltık Denizi kıyısında yer almaktadır. Ülkenin en büyük 2. Avrupa’nın ise 4. büyük şehridir. Tarihi ve turistik gezi yerlerine ev sahipliği yapan şehirde Marinski Tiyatrosu, Saint Isaac Katedrali, Yusupov Sarayı, Amirallik Binası, Saray Meydanı, Rus Devlet Müzesi ve Voskresenia Khristova Kilisesi öne çıkmaktadır. Rus İmparatorluğu’na 200 yıl boyunca başkentlik yapan St. Petersburg, tarihi, kültürel birikimi ve mimari yapılarıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunmaktadır.
Sochi (Soçi)
Sochi, Rusya’nın öne çıkan turistik şehirlerinden biridir. 2014 yılında ev sahipliği yaptığı Kış Olimpiyatları sayesinde popülerliği artan şehir Rusya’nın federal bölümü olan Krasnodar Kray’de yer almaktadır. Karadeniz’e kıyısı olan Sochi; Macesta Anıtı, Looksy Tapınağı, Krasnaya Polyana Kayak Merkezi ve Mamedova Kanyonu gibi alanlara ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Rusya’nın ilk milli parkı olan Sochi Milli Parkı, Arboretum Botanik Bahçesi ve Rosa Plajı da şehirde ziyaretçilerin ilgi gösterdiği turistik alanlar arasında bulunmaktadır.
Krasnodar
Rusya’nın federal bölgelerinden biri olan Krasnodar, 1794 yılında Rus İmparatoriçe 2. Katerina’nın teşvik etmesiyle Kazaklar tarafından Rusya’nın güney tarafını Osmanlı Devleti’nden korumak için kurulmuştur. Eski ismi “Katerina’nın Hediyesi” anlamına gelen Ekaterinodar iken, 1917 Ekim Devrimi sonrasında “Kırmızı Hediye” anlamında Krasnodar olmuştur. Şehirde gezilecek yerler arasında en popüler alan Krasnaya Caddesi’nin yanı sıra Krasnodar Askeri Ekipman Müzesi, Chistyakov Sky Korusu, Büyük Katerina Anıtı, Krasnodar Devlet Tarih ve Arkeoloji Müzesi ve Profesör Kosenko Botanik Bahçesi öne çıkmaktadır.
Yekaterinburg
Yekaterinburg, Rusya’nın dördüncü büyük şehridir. Sverdlovsk Oblastı’nın merkezi olan şehir Ural Dağlarında yer almaktadır. Ülkenin gelişen sanayi bölgelerinden olan Yekaterinburg, tarihi geçmişi, kültürel değerleri, doğal yerleri ve mimari eserleriyle tatilcilere gezilecek yer bakımından pek çok seçenek sunmaktadır. Bunlar arasında şehrin en büyük dini yapısı olan Kan Kilisesi, 190 metre yüksekliğe sahip Vysotsky Gökdeleni, klavye tuşlarından oluşan Qwerty Anıtı ile Devlet Akademik Opera ve Bale Tiyatrosu öne çıkmaktadır.
Vladivostok
Vladivostok, Rusya’da Primorsky Krai bölgesinde yer almaktadır. İsmi doğunun hükümdarı anlamına gelen şehir, ülkenin Pasifik Donanması’nın merkezi ve Pasifik kıyısında bulunan en büyük Rus limanıdır. Vladivostok Kalesi, Pokrovsky Katedrali, Chernigov Tapınağı, Tanrının Annesi Kilisesi, Klasik Otomobil Müzesi, Primorsky Fotoğraf Galerisi ve Amiral Makarov Heykeli şehirde öne çıkan gezi yerleri arasında bulunmaktadır.
Kamçatka
Kamçatka, Rusya’nın doğusunda yer alan bir yarımadadır. Ohotsk Denizi ve Bering Denizi arasında bulunan yarımadanın geçmişi 1651 yılına dayanmaktadır. Göller ve volkanik dağlar başta olmak üzere doğal güzellikleriyle öne çıkan Kamçatka, Rusya’da doğa turizmi meraklılarının rağbet ettiği yerlerden biridir. Ekim ve mayıs ayları arasında kar yağışının hakim olduğu bölgenin en büyük yerleşim alanı Petropavlovsk bilim, endüstri ve macera turizminin adresi olarak görülmektedir. Avacha Körfezi, Vachkazhets Dağı, Ahşap Şapel, Lenin Heykeli ve Etnografik Müze şehirde gezilecek diğer yerler arasındadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum