Bu 7 öneriyi uyguladığınızda saçlarınız iki katı hızlı uzayacak

Saçlarınızı kısacık kestirip pişman oldunuz veya upuzun saçlarınız yandı ve eski halinden eser kalmadı mı?

Bu 7 öneriyi uyguladığınızda saçlarınız iki katı hızlı uzayacak
09 Mayıs 2022 - 16:52

Saç uzama hızını arttırmak için durumu iki adımda ele alınmalısınız:
1. Büyümeyi teşvik etmek
2. Sahip olduğunuz saçları sağlıklı tutmak

İkincisi, standart saç bakımı uygulamalarınızın çoğunu içerir, ancak birincisi biraz daha fazla çalışma gerektirir: İçe gitmeniz gerekir.

Saç büyümesini teşvik etmek için bilim destekli sekiz ipucu



1. Saç derisini temizleyin ve canlandırın

Saçlarınızın hızla uzamasını istiyorsanız, kaynaktan başlayın: kafa derisi. Öncelikle, kafa derisi gerginliği, birikme , oksidatif stres ve dermatit gibi kafa derisi koşullarının neden olduğu kronik olarak iltihaplı bir kafa derisi saç dökülmesine veya incelmesine neden olabilir.

Yapılan çalışmalar, kirlilik ve oksidatif stresin neden olduğu iltihabın , yetişkinlerde saç dökülmesinin ana nedenlerinden biri olduğunu gösteriyor .

Bunun nedeni, iltihabın saç folikülünü kapatmaya başlaması, büyümeyi sınırlaması ve sonunda dökülmeye yol açmasıdır. Bu iltihaplanma saçınızın büyümesinin kalitesini etkileyecektir. Bu durum saçınızın çıktığı yer olan folikül açıklığınızın çevresinde ürün, kir ve yağ biriktiğinde olur ve bu birikim saç kökünüzü yavaş yavaş boğmaya başlar.

İlk olarak, saç derinizi düzenli olarak nazik dokunuşlarla yıkadığınızdan emin olun. “Şampuanlama sırasında kan akışını artırmak, stresi azaltmak ve saç köklerini uyarmak için saç derisine masaj yapın.

Ek olarak, düzenli masajların saç büyümesini desteklediği gösterilmiştir . Saç derisi masajları , bölgeye kan dolaşımını teşvik eder, bu da saç folikülüne hayati besinler ve oksijen verilmesine yardımcı olur.

2. Kollajen ve biotin gibi saç uzatma takviyeleri alın

Bu iki bileşen, vücuda tüm doğru besinleri sağlayarak saç sağlığının ve büyümesinin desteklenmesine yardımcı olur. Saç, sistein, serin, glutamik asit, glisin ve prolin içeren bir amino asit profiline sahip keratin proteininden oluşur.

Hem kolajen hem de biyotin takviyeleri, bu amino asitlerin çoğuna yüksek miktarda sahiptir, yani takviyeler vücuda saçın yapı taşlarını sağlar. Yapılan bir çok çalışma, bu takviyelerin alınmasının saç büyümesini desteklediğini gösterdiğinden, araştırmalar da bunu desteklemektedir.

Biotin, birçok saç uzatma takviyesinde ana aktif maddelerden biri olduğu için, saç bakım ürünleri içeriklerinde yer alan en ünlü bileşendir. Fonksiyonel tıp disiplinleri de saç incelmesi ve saç dökülmesini çok yaygın semptomlar olarak değerlendirmekte ve biotin ilavesiyle desteklenebileceği konusunda tavsiyeler vermektedir. Bu özellikle düşük seviyelerde biotininiz varsa geçerlidir. Doktorunuz tarafından biyotin eksiklikleri için test yaptırabilirsiniz. Ayrıca, biotinin saçın ana bileşeni olan keratin üretiminde yer aldığı için doğal olarak sağlıklı saç büyümesini desteklediğine inanılıyor.

Kolajene gelince, kolajen genel olarak cilt sağlığını yönetmeye yardımcı olabildiği gibi saç derisinide destekleyerek saç büyümesine daha fazla yardımcı olabilir.
Hidrolize kolajen peptitler , vücudun doğal kolajen üretimini teşvik eder ve bu daha sonra kafa derisi de dahil olmak üzere vücudun geri kalanına iletilir.

3. Saçlarınızı fiziksel hasardan koruyun

Saçlarınızı hasardan korumak doğrudan saç uzamasını etkilemez belki ama zaten sahip olduğunuz saç uzunluğunu korur. Günlük aşınma ve yıpranma, sert fırçalama veya duştan kaynaklanan fiziksel hasar, kırılmaya yol açar .
Ara sıra kopan saçlar tamamen normal olsa da, kırılmaya meyilli saçlara sahip olmak uzunluk hedeflerinize ulaşmayı neredeyse imkansız hale getirebilir.

Fiziksel hasarı ele alırken göz önünde bulundurulması gereken birkaç nokta: Çok sıkı saç stilleri sürtünmeye ve çekilmeye neden olabilir, bu nedenle yumuşak saç bağları kullanmaya özen gösterin.
Saçlarınızı fiziksel hasardan korumanın bir başka yolu da fırçalarken doğru adımlar izlemenizdir. Her zaman saçlarınızı uçlarından yukarıya doğru fırçalamalısınız.
Son olarak, saçlar ıslandığında en savunmasız hallerinde oldukları için nasıl şampuanladığınıza ve duş aldığınıza dikkat edin . Çok agresif bir şekilde yıkarsanız, çıkması zor budaklara ve düğümlere neden olabilirsiniz.

4. Saçlarınızı nemli tutun

Saç yapınız doğal olarak daha kuruysa, saçı nemli tutmak daha da önemlidir. Kuru saçlar kırılgan saçlara dönüşür ve kırılgan saçlar kırılır. Nemin saç için neden bu kadar önemli olduğuna dair araştırma da büyüleyici : Saçınız kuru ve kırılgansa, muhtemelen açık kütikülleriniz vardır.

Kütikül, saçınızın en dış tabakasıdır; saç telinizin koruyucu tabakasıdır. Açık kütiküller, saç tellerinde depolanması gereken nem ve besinlerin daha kolay kaybedilmesine neden olur. Bazı insanlar doğal olarak buna daha yatkınken, diğerleri renklendirme gibi kimyasal işlemlerden dolayı açık kütiküllere sahip olabilir .

Bununla birlikte, bakım maddeleri aslında kütikülün kapanmasına yardımcı olabilir. Bu sadece suyun ve saçınızın besin maddelerinin hapsedilmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kapalı bir kütikül, teller arasında daha az sürtünme anlamına gelir ve bu da daha az kırılma anlamına gelir.

Elbette herkesin saç ihtiyacı farklı olacaktır, bu nedenle bazıları için basit bir saç kremi işe yarayabilirken, diğerleri için haftalık nemlendirici saç maskeleri ve yağ bakımları gerekebilir.

5. Antioksidanlar kullanın

Saçlar tıpkı vücudunuzun geri kalanı gibi yaşlanır: Bu nedenle insanlar yaşlandıkça saç incelmesi yaşarlar. Bu durum saçınızın büyüme hızını da sınırlar.

Antioksidanlar oksidatif stresi yönettikleri ve serbest radikalleri nötralize ettikleri için yaşlanmayı ve dolayısıyla saç incelmesini engellerler.

Antioksidan değeri yüksek yiyecekler tükettiğinizden veya diyetinize vitamin açısından zengin bir takviye eklediğinizden emin olun .

Ayrıca UV ışınları veya kirlilikle gelen serbest radikal hasarlarında özellikle yardımcı olan saç yağları, serumlar veya spreyler şeklinde topikal antioksidanlar da kullanabilirsiniz.

6. Günlük sıcak şekillendirmeye ara verin

Saçlarınızı güçlendirmek ve büyütmek istiyorsanız, her gün sıcak aletler kullanmamalısınız. Isı ile şekillendirme , saçtaki hidrojen bağlarını parçalayarak çalışır bu şekilde saç modelinizi yeniden yapılandırır ve yeniden şekillendirir ister bukleleri düzleştirir, ister düz saça bukleler ekler ve bunu çok fazla yaptığınızda saç yapısına çok fazla zarar veriyor.

Yapılan araştırmalar, sıcak aletlerle düzenli şekillendirmenin nem içeriğini önemli ölçüde azalttığını ve kırılmayı artırdığını ispatlamıştır.

7. Düzenli kesimler yapın

Düzenli düzeltmeler, hayallerinizdeki uzun saçları elde etmenize yardımcı olabilir. Saç büyümesi saçlarımızın uçlarından değil, kafa derimizdeki foliküllerden kaynaklanır; Bununla birlikte, ölü uçları kesmek aslında üstteki folikülleri etkilemez.

Bununla birlikte, yaptığı şey, kırılmayı uzak tutmaya yardımcı olmaktır. Kırılma, elbette, uzunluk hedeflerinizin önüne geçecektir. Bölünmüş uçlarınız olduğunda, saç gövdesini yavaşça ayırarak kırılmaya ve daha yavaş büyümeye neden olur. Düzenli düzeltmeler, bu yıpranmaları ortadan kaldırmanın tek yoludur.


YORUMLAR

  • 0 Yorum