BRICS liderleri, 6 ülkenin birliğe katılımını onayladı

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde gerçekleştirilen 15. BRICS Zirvesi'nde liderler, Arjantin, İran, Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Etiyopya'nın birliğe üyelik başvurularını onayladı.

BRICS liderleri, 6 ülkenin birliğe katılımını onayladı
24 Ağustos 2023 - 11:24
Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, BRICS'e üye ülkelerin liderleriyle ortak basın toplantısı düzenleyerek zirvede alınan kararları açıkladı.

Ramaphosa, Arjantin, İran, Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Etiyopya'nın birliğe tam üye statüsüyle davet edilmesine karar verildiğini ve kararın 1 Ocak 2024'ten itibaren yürürlüğe gireceğini ifade etti.
Putin, üyeliğe kabul edilen ülkeleri tebrik etti
Basın toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Afrika lideri Ramaphosa'nın BRICS'in genişlemesi konusunda diplomasi sanatı sunduğunu belirterek gelecek yıldan itibaren tam üye statüsünde birliğe katılacak ülkeleri tebrik etti.
'BRICS'in dünyadaki nüfuzunu genişletmeye devam edeceğiz'



Basın toplantısına video konferans yöntemiyle katılan Putin, "Cumhurbaşkanı Ramaphosa, BRICS'in genişlemesiyle ilgili de olmak üzere tüm pozisyonların mutabık kalınmasında şaşırtıcı bir diplomasi sanatı sundu. Gelecek yıl tam üye statüsünde çalışmaya başlayacak olan yeni üyelerimizi tebrik ediyorum. BRICS'in dünyadaki nüfuzunun genişletilmesi konusunda bugün sizinle başladığımız işe devam edeceğimize tüm meslektaşlarımı temin ederim" dedi.
'Ortak para birimi oluşturmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz'
BRICS ülkelerinin ortak para birimi oluşturma meselesinin çözümü yönünde çalışmaya devam edeceğinin de altını çizen Putin, "Bu zor bir mesele ancak her ne olursa olsun bu sorunların çözümü yönünde ilerlemeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları