Bölgesel sekillendirmenin en pratik yolu: Soğuk Lipoliz

Medikal estetik prosedürler popülerliğini artırdıkça her gün yeni bir yöntem hayatımıza dahil olmaktadır.

Bölgesel sekillendirmenin en pratik yolu: Soğuk Lipoliz
02 Nisan 2022 - 12:43
Bununla birlikte bazı yöntemlere gösterilen talep hiçbir zaman azalmamaktadır. Bunlardan biri botoxtur. Anadolu yakası botox enjeksiyonuna en çok ilgi gösterilen lokasyonların başında gelir. Aynı şekilde soğuk lipoliz İstanbul ve diğer metropollerimizde büyük taleple karşılaşan bir medikal estetik prosedürdür. Bununla birlikte medikal estetik prosedürlerin başarısında doktorun deneyimi, hasta özelinde en doğru yöntemi belirlemesi ve en doğru uygulamayı yapması asla göz ardı edilmemesi gereken bir etkendir. Uzman Dr. Şafak Göktaş medikal estetik prosedürler konusunda alanının önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilir. Hastalarının beklentilerine göre en uygun ve en doğal sonuçların alınacağı tedaviyi belirleyerek uygulamalarını titizlikle gerçekleştiren Uzman Dr. Şafak Göktaş ile iletişime geçerek siz de bilgi alabilir ve dilediğiniz görünüme erişmek için ihtiyaç duyduğunuz ilk adımları atabilirsiniz.

Soğuk lipoliz, yağ dondurma ya da Kriyolipoliz olarak da isimlendirilir. Vücudun belirli bölgelerinde bulunan, düzenli diyete ve egzersize dirençli inatçı yağ birikintilerinin giderilmesi için uygulanan bir medikal estetik prosedürüdür. Diyet ve egzersize cevap vermeyen lokalize yağ birikintilerini veya şişkinlikleri azaltmak için tasarlanan soğuk lipoliz obez ya da aşırı kilolu kişiler için uygun bir yöntem değildir.
 

Soğuk Lipoliz Nasıl Yapılır?


Soğuk lipoliz uygulamasından önce, tedavi edilmek istenilen yağ birikintisinin şekli ve boyutu değerlendirilir. Tedavi edilecek alan işaretlenir.

Derinin altındaki adiposit denilen yağ hücreleri tabakasının dondurulması için Aplikatör isimli el tipi bir cihaz kullanılır. Cildin işlem sırasında zarar görmesinin engellenmesi için bölgeye jel ped uygulandıktan sonra tedavi edilmek istenilen yağ birikintisi aplikatör ile vakumlanır. Bu sırada çekme hissi oluşabilir. Karıncalanma, batma, ağrı, kramp gibi hisler soğuğun etkisiyle bölge uyuştuğundan 5 ila 10 dakika içinde azalır. Uygulama sırasında yağ tabakası kademeli olarak hedef sıcaklığa erişilene kadar soğutulur. Tedavi tamamlanınca aplikatör çıkarılır. Bölgedeki yağ hücrelerinin parçalanmasına yardımcı olma amacıyla bölgeye 2 ila 3 dakika süreyle masaj yapılabilir.

Yağ hücreleri, soğuktan kaynaklanan hasara karşı diğer hücrelerden daha duyarlıdır. Soğuk hava yağ hücrelerinde zarara neden olarak vücudun, yaralanmaya vereceği inflamatuar yanıtı tetikler. Bunun sonucunda soğuk lipoliz tedavisi uyglanna ölgedeki yağ hücreleri ölür. Vücudun bağışıklık sisteminin parçalarından biri aynı zamanda beyaz bir kan hücresi olan makrofajlar ölü yağ hücrelerinin ve kalıntılarının vücuttan uzaklaştırılması için hasar oluşan bölgeye çağrılır.

Yapılan araştırmalara göre soğuk lipoliz tedavisinden yaklaşık 4 ay kadar sonra yağ miktarında ortalama %15 ila %28 arasında değişen oranlarda azalma meydana gelir. Elbette bu kişiden kişiye belirli etkenlere göre değişebilen bir durumdur. Tedaviden genellikle 3 hafta sonra tedavi edilen bölgedeki değişiklikler fark edilmeye başlanır. Ortalama 2 ay sonunda dramatik iyileşme gözle görülür bir hal alır.
 

Soğuk Lipolizin Avantajları


Cerrahi bir kesi gerektirmediği gibi enfeksiyon riski bulunmayan düşük riskli bir işlem olma özelliğine sahiptir. Uygulamadan önce sedasyona ya da anesteziye gereksinim duyulmaz. Vücudun birden fazla bölgesinin tek bir seans sırasında tedavi edilmesi mümkündür. Her yaş grubundan hastaya uygulanabilen soğuk lipoliz sonrasında hastalar genellikle günlük rutinlerine kaldıkları yerden devam edebilirler.

Soğuk lipoliz tedavisi uygulanan bölgedeki sinir liflerinde, kan damarlarında, kaslarda ya da ciltte kalıcı hasar oluşmaz. Soğuk lipoliz uygulaması ile hasar gören ve yok edilen yağ hücreleri vücuttan kalıcı olarak oluşturulur. Görünümdeki iyileşme hastanın benlik saygısında artış da sağlayabilir.

Soğuk lipoliz genel vücut sağlığı yerinde olan, nörolojik ya da ortopedik sorunu bulunmayan, vücudun belirli bölgelerinde diyete ve egzersize dirençli inatçı yağ birikintileri olan kişilere uygulanabilen etkili bir medikal estetik prosedürdür. Aşırı kilolu ya da obez kişilere soğuk lipoliz uygulanmaz. İstenilen sonuçların elde edilmesi için uygulanması gereken seans sayısı kişi özelinde belirlenmelidir. Birden fazla seans gerekmesi halinde seanslar arasında 6 ila 8 hafta beklenmesi gerekir. Bunun nedeni soğuk lipoliz tedavisiyle hasar oluşturulan yağ hücrelerinin vücuttan atılması için ortalama bu süreye ihtiyaç duyulmasıdır.

Yağ hücreleri vücuttan kademeli olarak uzaklaştırıldığı için sonuçlar hemen belli olmaz. Optimal sonuçlara ulaşılması için ortalama 3 ila 6 aya gereksinim vardır.  Tedaviden sonra vücudun doğal metabolizması, tedavi edilen yağ hücrelerini böbrekler ve karaciğer yoluyla yavaş yavaş uzaklaştıracaktır. Tedavinin ilk sonuçları 6 ila 8 hafta sonra görünür olacaktır. Yağ hücreleri yavaş yavaş boşaltıldığı için cilt gevşemeden yeni ince hatlara uyum sağlar. Soğuk lipolizin en büyük avantajı, yağ hücrelerinin cilde veya çevredeki diğer doku veya organlara zarar vermeden tedavi edilmesidir.

Soğuk lipoliz ile elde edilen sonuçlar kişiden kişiye değişebilir. Seçici etki, yağ hücrelerinin  su içeren hücrelerin donma noktasından daha yüksek bir sıcaklıkta kristalleşmesi nedeniyle oluşur. Bu şekilde, soğuk lipoliz yağ hücrelerini ele alabilirken cilt, kaslar ve sinirler etkilenmeden kalır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum