Bir ayda 110 milyon dolarlık mandalina ihraç ettik.

Tadı, ince kabuklu olma özelliği ve kokusuyla en çok tercih edilen mandalina türü olan Ege Bölgesinin geleneksel ihraç ürünlerinden satsuma mandalina yüzde 13’lük ihracat artışıyla 52 milyon 400 bin dolarlık ihracata ulaştı. Satsuma mandalina toplam mandalina ihracatından aldığı yüzde 48’lik payla dünyanın en çok tercih ettiği mandalina türü oldu.

Bir ayda 110 milyon dolarlık mandalina ihraç ettik.
25 Kasım 2020 - 15:35

Tadı, ince kabuklu olma özelliği ve kokusuyla en çok tercih edilen mandalina türü olan Ege Bölgesinin geleneksel ihraç ürünlerinden satsuma mandalina yüzde 13'lük ihracat artışıyla 52 milyon 400 bin dolarlık ihracata ulaştı.

Satsuma mandalina toplam mandalina ihracatından aldığı yüzde 48'lik payla dünyanın en çok tercih ettiği mandalina türü oldu.

Ege Bölgesi nden yapılan mandalina ihracatı yüzde 83 arttı. 2020 yılında Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği nden yapılan mandalina ihracatı ise yüzde 83'lük artışla 5,1 milyon dolardan, 9,5 milyon dolara yükseldi.

Mandalinanın C vitamini deposu olduğunu, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini anlatan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, dünyanın her tarafından mandalina talebi geldiğini, mandalina ihracatında başarılı bir sezon geçirdiklerini dile getirdi.



 


YORUMLAR

  • 0 Yorum