Bilim adamları 3D taramalar kullanarak eski Mısır'ın mumyalanan hayvanları hakkında yeni bilgiler ediniyorlar.

Bilim adamları, öldürülmeden ve mumyalanmadan önce tedavileri hakkında bilgi edinmek için bir kedi, bir kuş ve bir yılanın mumyalarının içine bakmak için yüksek çözünürlüklü 3D taramalar kullanarak eski Mısır'ın hayvanları mumyalama uygulaması hakkında yeni bilgiler ediniyorlar.

Bilim adamları 3D taramalar kullanarak eski Mısır'ın mumyalanan hayvanları hakkında yeni bilgiler ediniyorlar.
21 Kasım 2020 - 17:28
Araştırmacılar Pazartesi günü, üç mumyayı, tıbbi CT taramasından 100 kat daha yüksek çözünürlükte üç boyutlu görüntüler oluşturan X-ışını mikro CT taraması kullanarak dijital olarak "paketlerini açtıklarını" ve "parçalara ayırdıklarını" söylediler. Asıl paket açma, mumya içindeki yapılara zarar verebilir ve yerlerinden oynayabilir.
Eski Mısırlılar, yalnızca insan cesetlerini değil, özellikle MÖ 700'den başlayarak 1000 yıldan fazla bir süre boyunca, kediler, köpekler, kuşlar, yılanlar ve timsahlar da dahil olmak üzere milyonlarca hayvanı mumyaladılar.


İngiltere'deki Swansea Üniversitesi Mısır Merkezi küratörü yardımcı yazar Carolyn Graves-Brown'a göre, üç mumya tapınaklardaki tanrılara tanrılar ve yaşayan insanlar arasında bir arabulucu görevi görmeleri için "adak teklifleri" olarak yapılmış. Uzun zamandır Swansea koleksiyonunda tutuldular ve kesin yaşları ve eski Mısır'daki kökeni belirsiz.
Araştırmacılar, genç bir Mısır Kobrası olan yılanın, kalsifiye böbreklerine dayanılarak, yaşarken sudan mahrum bırakıldığına ve görünüşe göre kuyruk tarafından kaldırılıp havada kırıldıktan sonra omurga kırığı nedeniyle öldüğüne dair kanıt buldular.
Swansea mühendislik profesörü Richard Johnston, yayınlanan çalışmanın baş yazarı olan Swansea mühendislik profesörü Richard Johnston, sarmal yılanın ağzında natron adı verilen bir madde bulunduğunu ve çenesinin geniş açık bir konuma yerleştirildiğini söyledi. Bilimsel Raporlarda.
Bu ritüel, mumyalanmış deneklerin öbür dünyada duyularını yeniden kazanabilmeleri için yapıldı.
“Bu, 'ağzın açılmasının' mumyalanmış hayvanlar üzerinde yapıldığına dair diğer kanıtları destekleyen ek bilgiler olacaktır. Bunun insanlar üzerinde yapıldığını biliyoruz, ”dedi Graves-Brown.
Ev kedisi aynı zamanda bir gençti: Alt çene içindeki sürülmüş dişlere dayanan 5 aylık bir kedi yavrusu. Boynu, ölüm anında veya mumyalama işlemi sırasında kırıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum