Benzine 37 kuruş zam yapıldı.

Covid-19 salgınının küresel ekonomide büyük kayba neden olması ve üretimin de düşmesi nedeniyle petrol tüketimi de yılın ilk yarısında sert düştü.

Benzine 37 kuruş zam yapıldı.
25 Kasım 2020 - 16:48

 Bu süreçte vadeli tarafta eksi seviyelere inilerek tarihi kayıp yaşanmasının ardından görülen toparlanma son haftalarda hız kazandı, nedeni ise aşı çalışmalarındaki başarı oranı.

Aşı çalışması yapan şirketler son testlerde başarı oranının %90 üzerinde olduğunu açıkladılar ve 2. dalganın yaşandığı bu süreçte gelen iyi haberlerle petrol fiyatlarındaki yükseliş de hızlandı. Kasım ayında brent petrol 35.80$ seviyesinden 48.70$ seviyesine çıktı ve bu haftaki yükselişle 6 Mart sonrası en yüksek seviye görüldü.

Küresel piyasalarda ekonomik faaliyetlerin artacağı ve normalleşmenin de başlayacağı iyimserliği petrol fiyatlarında yükseliş yaratırken bu yükseliş Türkiye gibi petrol ithalatı yapan ülkelere fiyat artışı olarak yansıyor. Hem kur hem de petroldeki yükseliş nedeniyle benzin fiyatlarına zam yapıldı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası, bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litresinde 37 kuruş zam yapıldığını ve yapılan zammın pompaya da yansıtılacağını açıkladı. En son 16 Kasım’da 32 kuruş indirim yapılan litre fiyatına bugün yapılan zamla beraber İstanbul’da benzinin litre fiyatı 7 TL’yi geçti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum