Başkan Böcek, Alanya medyası ile buluştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya ziyaretinin 2.gününde Alanya medyası ile buluştu. Çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Böcek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin sorularına detaylıca cevap veren Böcek’in toplantısında daire başkanları da hazır bulundu.

Başkan Böcek, Alanya medyası ile buluştu
08 Temmuz 2023 - 13:18
‘KONAKLAMA VERGİSİNDEN PAY VERİLMELİDİR’
Konaklama vergisine de değinen Böcek, “Hep söyledim. Konaklama vergilerinden Antalya’ya pay ayrılsın. İlçe belediyelerine de konaklama vergisinden pay verilmesi mecburiyetindedir” dedi.



‘ALANYA EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİLECEK’
Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Gaye Coşkun’un şehrin temsili ve sorunların bütüncül olarak çözülmesi konusunda sorduğu soruyu cevaplayan Muhittin Böcek,” Benim Büyükşehir’e koordinatör atamalarıyla ilgili eleştirim olmuştu. Siyasi partiler vardı. Siyasi partilerin amacı iktidar olmaktır. Şimdi konuya böyle bakarsanız burada ilçe başkanını maalesef kimse tanımıyor. Burada yerinde çözüm için sizi temsil eden arkadaşlar daire başkanı kadar yetkili kişiler olacak. Hayatım boyunca vatandaşları bürokrasi engeliyle uğraştırmayı düşünmedim, düşünmem. Sizlerin talepleri bizim hedef kitlemiz sizlersiniz. Benim Alanyalılara teşekkür borcum var. Seçimlerde bizi birinci parti yaptıklarından dolayı. Altyapı konusunda da şu anda devam eden 9 sözleşmemiz var. En büyük yatırımlar içme suyuna ayrılıyor. Yetersiz gelen içme suyu hatlarını büyütüyoruz. Devam eden ihalelerin bedeli 650 bin lira. Muhtelif mahallelerde kanalizasyon ihalelerimiz var. Hızlı gelişen bir ilçe bizde buna altyapı olarak gereken yatırımları yapıyoruz” diye konuştu.



KREDİLERİMİZE ONAY BEKLİYORUZ
Antalya ve Alanya’da yapılacak altyapı çalışmalarına ilişkin 2022 yılında Fransız Kalkınma Ajansı’na yaptıkları 59 milyon TL’lik bir kredi başvurusunun kabul edildiğini aktaran Muhittin Böcek, ancak 2022 yılından bu güne kadar ilgili bakanlığın onayını beklediklerini, Hazine Garantisi de istemediklerini anlattı.



103 MİLYON EURO BORÇ ÖDEDİK
Önceki iki belediye başkanı döneminde Büyükşehir Belediyesi’nin ödediği toplam borcun 58 milyon 800 bin Euro olduğunu söyleyen Başkan Böcek, “Biz göreve geldikten sonra 4 yılda 103 milyon 600 bin Euro borç ödedik” dedi. Alanya merkez arıtmasının yeniden yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Böcek, mevcut arıtmanın yanındaki Alanya Belediyesi’ne ait alanın tahsis edilmesi halinde projeyi hızla başlatabileceklerini, söz konusu yerin tahsisiyle ilgili Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile görüşeceğini söyledi.



DEVAM EDEN YATIRIM MİKTARI 650 MİLYON LİRA
Başkan Muhittin Böcek, Alanya’nın altyapı, içme suyu ve arıtma tesislerine yönelik yapılması planlanan çalışmalara ilişkin ise şu bilgileri verdi: “Konaklı Arıtma ve Havalandırma Havuzu Rehabilitasyon İhalesi bugün yapılıyor. Bu ihale ile ön arıtma kaynaklı koku problemleri giderilecek ve tesis bütününde ekonomik ömrünü tamamlamış ekipmanlar yenilecektir. Mahmutlar Bölgesi’nin artan nüfusundan dolayı, nüfus artışına hizmet verebilmek için, Mahmutlara Arıtma Atık Tesisi’nin kapasitesi yükseltilecektir. Oba Tosmur bölgesindeki arıtmamız tam kapasite çalışmaktadır. Bu tesislerinin yenilenmesi noktasında ihale dokümanlarının hazırlanmasıyla birlikte 2025-2026 yıllarında yapılması planlanmaktadır. Demirtaş bölgesi Arıtma Atık Tesisi kanalizasyon ihalesi yapılmıştır. 2026 yılına kadar bu projenin tamamlanması ön görülmektedir. Alanya’da sözleşmesi imzalanan ve yapıma başlanan 9 alt yapı projesinin yatırım bedeli yaklaşık 650 milyon liradır.” Toplantıda basın mensuplarının sorularını tek tek cevaplayan Başkan Muhittin Böcek, daha sonra ise gazeteciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.








 

YORUMLAR

  • 0 Yorum