Bakan Ersoy "Tatil kredisine 1.5 milyon başvuru bekliyorum"

Bakan Ersoy “Tatil kredisine 1.5 milyon başvuru bekliyorum”

Bakan Ersoy "Tatil kredisine 1.5 milyon başvuru bekliyorum"
06 Haziran 2020 - 10:55
Bakan Ersoy AB üyesi ülkelerin olduğu gibi Türkiye’de de bu yıl iç pazarın önce açılacağını belirterek "Biz de 'iç turizmle başlayacağız ve sonra açacağız' diyoruz, AB de Schengen sınırlarını bir iç sınır olarak görüyor ve ilk aşamayı öyle belirliyor” dedi.

Almanya’nın Sesi Radyosu Deutsche Welle Türkçe’den Gülsen Solaker’e konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, bu yıl hedefkâr etmek değil” dedi.

Bakan Ersoy tatil kredisi ile ilgili olarak da şunları söyledi :

"Biz bu proje üzerinde 1.5 aydır Hazine Bakanımız ile çalışıyoruz. İki imkan var, 18 ay vadeli kredi kartı ve 36 ay vadeli tüketici kredisi. Piyasa ile kıyaslandığında çok düşük faizli, piyasa faizinden yarı yarıya düşük olacak. İsteyen kredi kartından alır isteyen krediden. Ben 1 milyondan fazla paket talebi geleceğini düşünüyorum. Çünkü özellikle emekliler ve kamu çalışanları ile maaşlarını kamu bankalarından alanlar için hızlı bir şekilde devreye girecek. Faizinin çok düşük ve taksitlerin çok komik olması nedeniyle başarılı bir sonuç alınacağını düşünüyorum.

"Biz nasıl 'iç turizmle başlayacağız ve sonra açacağız' diyoruz, AB de Schengen sınırlarını bir iç sınır olarak görüyor ve ilk aşamayı öyle belirliyor.”

KAYNAK Turizmhaber.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum