BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ DESTEKLEMENİN 6 KOLAY YOLU

Vücudumuzun içsel durumu da mevsimlerdeki değişikliğine paralel olarak kendi dönüşümünden geçer. Havalar soğumaya başladığında, hepimiz kendimizde fiziksel olarak bir değişiklik fark ederiz. Bunun nedeni günlerin kısalmasına ve havanın soğumasına bedenimizin içgüdüsel olarak uyum sağlamasıdır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ DESTEKLEMENİN 6 KOLAY YOLU
04 Ocak 2024 - 14:18

Bu süreç iyi yönetilmediği takdirde, yorgunluk, uykusuzluk ya da bağışıklık sistemimizin zayıflamasıyla sonuçlanabilir.  Aslında kendinizi ve vücudunuzu yeni bir mevsime geçirmenin sırrı onu dinleyerek sakinleşmekten geçiyor.  

Soğuk havalarda dahi hafif, enerji dolu ve mutlu hissetmeniz için vücudunuza ihtiyaç duyduğu desteği nasıl vereceğinize dair 6 önerimiz var:

1. Sağlıklı beslenin. Sofranızdan taze, sağlıklı, mevsimlik sebze ve meyvelerini eksik etmeyin. Porsiyonlarınızın miktarına dikkat etmeyi unutmayın.

2. Hareket edin. Aktif bir vücut, fiziksel, duygusal ve zihinsel sağlık için önemli bir bileşendir. Her gün en az 30 dakika egzersiz yapın ya da yürüyüş yapın. Egzersiz yapmanın stresi yönetmeye yardımcı olduğu ve bu da bağışıklık sisteminizi güçlendirdiği iyi bilinmektedir. 

3. Dinlenin. Meditasyon yapın veya sessizce oturun, sıcak bir banyonun tadını çıkarın, bir fincan sakinleştirici çayı yudumlayın veya arkadaşlarınızla bir saat gülerek geçirin.  

4. Vücut Isınızı koruyun. Üşüdüğünüz zaman vücudumuz ısısını yükseltmek için çalışır, bu da hastalıklara karşı savaşma yeteneğinin zayıflamasına neden olur. Böylelikle dışarıdan gelen virüs ve bakteriler bizi hasta etme yolunu bulurlar. Sağlıklı ve protein ağırlıklı beslenmenin yanı sıra kullanacağınız bitkisel takviyeler vücut ısısını yükseltmeye yardımcı olur. 

5. Stresi hayatınızdan çıkarın. Stresin artık hayatımızı nasıl olumsuz yönde etkilediğini bilmeyen yok. Bu etkilerden bir tanesi de bağışıklık sistemine verdiği zarar. Hastalıklardan korunmanın bir yolunun stresten uzak durmak olduğunu unutmayın. 

6. Vücudunuzu Destekleyin. Mevsim geçişlerinde yaşanan nezle ve grip gibi hastalıkların riskini azaltan bir bitkisel gıda desteklerinden faydalanabilirsiniz. Doğru şekilde özlerinden ayrılan bitkilerden üretilmiş gıda takviyeleri, bağışıklık sisteminizi korur ve güçlendirir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum