Audi yeni konsepti ''Urbansphere''

Alman otomotiv devi Audi 'Sphere' konsepti çerçevesinde üçüncü konsept modelini tanıttı.

Audi yeni konsepti ''Urbansphere''
18 Mayıs 2022 - 14:45
Alman otomotiv devi Audi 'Sphere' konsepti çerçevesinde üçüncü konsept modelini tanıttı. Audi Urbansphere 4. seviye otonom sürüş desteği ile karşımıza çıkacak.
Audi'nin uzun zamandır adından söz ettiren modeli Urbansphere tanıtıldı. Oldukça uzun ve büyük yapısı ile dikkat çeken araç 4. seviye otonom sürüş desteği ile karşımıza çıkacak.
5.51 metre uzunluğunda olan araç Audi'nin şimdiye kadar ürettiği en geniş iç hacme sahip olan aracı diyebiliriz.

Aracın ön ve arka kısmında yer alan aydınlatma sistemi farklı desen renklerle karşımıza çıkıyor.



Modelin kapıları açıldığı zaman yere uzanan kırmızı hali misali bir aydınlatma sağlayan araç, araca iniş ve binişleri kolaylaştırmak için koltukların dışarı dönmesi ile karşımıza çıkıyor.

Pekin gibi kalabalık şehirler düşünülerek dizayn edilen aracın iç kısmı bir yaşam alanı gibi dizayn edilmiş.

Oldukça geniş bir iç hacme sahip olan model otonom sürüş sayesinde direksiyon ve pedalların da ortadan kalkması ile birlikte bir salona veya ofise dönüşüyor.

Audi'nin Skysphere ve Grandsphere modelleri sonrası üçüncü 'sphere' tasarımı olan Urbansphere de 4. seviye otonom desteği ile karşımıza çıkıyor. Audi, bu teknolojiyi önümüzdeki 10 yılın yarısında tanıtacak.



Markanın bu otonom sürüşü yolcularını evden alıyor, gidecekleri yere ulaştırıyor ve bağımsız olarak park yeri bulup şarj işini de kendi kendine çözebiliyor.

5,51 metre uzunluğa sahip, 2,01 metre genişliğe sahip ve 1,78 metre yüksekliğe sahip model segmentinin en büyükleri arasında yer alıyor.
Bu büyüklüğün asıl amacı aracın içinde oldukça geniş bir yaşam alanı sunmak. Bu sayede arkadaki koltuklar 60 dereceye kadar yatabiliyor ve sohbet için birbirlerine dönebiliyorlar.



Araçta, 120 kWsaatlik bir batarya bulunuyor. Bu bataryalar yaklaşık 750 kilometrelik bir menzil sunabiliyor. Konsept model iki elektrik motoruyla toplam 400 beygir güç ve 690 Nm tork üretiyor.

270 kilowat'a kadar şarj desteği sunan araca 300 kilometrelik bir menzil için 10 dakikalık  şarj yetiyor.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum