ATO, SAĞLIK SEKTÖRÜNDE İŞ BİRLİĞİ İÇİN NİJERYA'DA…

YILMAZ, NİJERYA’NIN SAĞLIK VE SOSYAL REFAH KOORDİNATÖR BAKANI PROF. DR. PATE VE NİJERYA SAĞLIK VE SOSYAL REFAH STATE (DEVLET) BAKANI DR. ALAUSA İLE BİR ARAYA GELDİ.

ATO, SAĞLIK SEKTÖRÜNDE İŞ BİRLİĞİ İÇİN NİJERYA'DA…
05 Nisan 2024 - 11:49
YILMAZ: “BAŞKENTİMİZİN SAĞLIK SEKTÖRÜNDEKİ TECRÜBELERİNİ ULUSLARARASI ARENADA PAYLAŞIYORUZ”

5 Nisan 2024- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, Başkent’in sağlık potansiyelini tanıtmak, bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere Nijerya’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.  

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, Nijerya’nın Başkenti Abuja’da Nijerya Sağlık ve Sosyal Refah Koordinatör Bakanı Prof. Dr. Muhammed Ali Pate ve Sağlık ve Sosyal Refah State (Devlet) Bakanı Dr. Tunji Alausa ile bir araya geldi.  

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan ATO Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda "Health Ankara" Koordinatörü Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, Türkiye’nin yetişmiş doktor ve sağlık personeli, tam donanımlı hastaneleri, medikal üretimi, dijital sağlık uygulamaları ile sağlık sektöründe gelişmiş bir ülke olduğunu belirterek, Ankara’da sunulan sağlık hizmetlerini tanıtmak amacıyla Nijerya’ya ziyaret gerçekleştirdiklerini bildirdi. Çağlar, “Sağlık sektöründe gelişmiş bir ülkeyiz ve başarılı tedavi yöntemlerimizle tanınıyoruz. Bunun yanı sıra sektörün dijitalleşme hızı da örnek niteliktedir. Yetkin sağlık kadrolarımız dünya standartlarında hizmet sunuyor. Başarılı sağlık sistemimizi tanıtmak, ürün ve hizmetlerimizin pazarlamasını yapmak ve yeni iş birliklerine kapı açmak üzere temaslarda bulunuyoruz.  Nijerya’da Sayın Alausa ve Sayın Pate ile de bu kapsamda verimli görüşmelerde bulunduk” dedi. Yılmaz, medikal sanayi üretiminde Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olan Ankara’nın bu alandaki üretim potansiyelini de Nijerya’da tanıttıklarını kaydederek, “Başkentimizin sağlık sektöründeki tecrübelerini uluslararası arenada paylaşıyoruz” diye konuştu. 




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum