ATO'NUN PAKİSTAN İÇİN HAZIRLADIĞI YARDIM KOLİLERİ YOLA ÇIKTI…

ANKARA TİCARET ODASI’NIN ORGAN ÜYELERİYLE HAZIRLADIĞI 2 BİN 500 ADET GIDA KOLİSİ SEL AFETİ YAŞAYAN PAKİSTAN’A ULAŞTIRILMAK ÜZERE AFAD YETKİLİLERİNE TESLİM EDİLDİ.

ATO'NUN PAKİSTAN İÇİN HAZIRLADIĞI YARDIM KOLİLERİ YOLA ÇIKTI…
14 Eylül 2022 - 12:16

ATO’NUN PAKİSTAN İÇİN HAZIRLADIĞI YARDIM KOLİLERİ YOLA ÇIKTI…

14 EYLÜL 2022- Ankara Ticaret Odası’nın (ATO), sel afeti yaşayan Pakistan için organ üyeleriyle hazırladığı 2 bin 500 adet gıda kolisi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerine teslim edilerek, sel bölgesine hareket edecek trene yüklendi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Pakistan’a geçmiş olsun dileklerini iletirken, gıda kolileri için katkı sağlayan ATO organ üyelerine teşekkür etti. 

Ankara Ticaret Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, Pakistan’da yaşanan sel felaketi için İçişleri Bakanlığı’nın AFAD koordinasyonunda başlattığı insani yardım kampanyasına ATO’nun organ üyelerinin destekleriyle hazırladığı 2.500 adet gıda kolisi ile katıldığı bildirildi. 



ATO’nun yardım kolileri, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Çetinkaya ve ATO Genel Sekreteri M. Gökhan Özdemir tarafından Ankara Marşandiz Tren İstasyonu’nda AFAD yetkililerine teslim edildi.



ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yardım çalışmasını değerlendirerek, Türkiye ile Pakistan arasında geçmişten gelen kuvvetli bağlar bulunduğunu ifade etti.  Baran, “Yüz yılın sel felaketlerinden birini yaşayan Pakistan büyük bir tahribatla karşı karşıya. 33 milyon insanı etkileyen ülkenin 3’te 1’inden fazlasını sular altında bırakan bu sel felaketi için İçişleri Bakanlığımız AFAD koordinasyonunda bir yardım kampanyası başlattı. Odamız ve organ üyelerinin katkılarıyla hazırladığımız 2 bin 500 adet gıda kolisi hayırlısıyla yerine ulaştırılacak. Bu süreçte katkı sağlayan tüm oda üyelerimize teşekkür ediyor, Pakistan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. 



Şiddetli Muson yağmurlarının yol açtığı ve tarihinin en büyük doğal afetlerinden birini yaşayan Pakistan için hazırlanan kolilerde un, yağ ve pirinç gibi temel gıda maddeleri bulunuyor.  

 

 

 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları