ATO'NUN DEPREM BÖLGESİ İÇİN KALICI KONUT BAĞIŞ ÇAĞRISINA SANATTAN 1 MİLYONLUK DESTEK…

ATO'NUN "AYIN YILDIZIYIM" TEMASIYLA BAŞLATTIĞI KALICI KONUT BAĞIŞ ÇAĞRISINA, ATO'NUN 59 NO'LU KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ MESLEK KOMİTESİ'NİN "100+59 SANAT ESERİ" MÜZAYEDESİYLE SANATÇILARDAN VE SANATSEVERLERDEN DESTEK GELDİ.

ATO'NUN DEPREM BÖLGESİ İÇİN KALICI KONUT BAĞIŞ ÇAĞRISINA SANATTAN 1 MİLYONLUK DESTEK…
01 Mayıs 2023 - 09:26

SANATÇILARIN BAĞIŞLADIĞI ESERLERİN MÜZAYEDEDEN ELDE EDİLEN GELİRLERİ, ATO'NUN KALICI KONUT BAĞIŞ ÇAĞRISI İÇİN KULLANILACAK.
SANATÇILARIN BAĞIŞLADIĞI 100’Ü AŞKIN SAYIDA ESERİN MÜZAYEDE İLE SATILDIĞI ETKİNLİKTE TOPLAM 1 MİLYON TL’Yİ AŞAN BAĞIŞ TOPLANDI.

YILMAZ: “DEPREM BÖLGESİNDE İNŞA EDİLECEK KONUTLARIN DUVARLARI SANAT ESERLERİYLE ÖRÜLECEK”
“BİR KEZ DAHA GÖRDÜK Kİ SANAT SADECE İYİLEŞTİRMEZ YAŞATIR”
 Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) deprem bölgesine kalıcı konut kazandırmak üzere "Ayın Yıldızıyım" temasıyla başlattığı bağış çağrısına bir katkı da sanatçı ve sanatseverlerden geldi. Çok sayıda sanatçının bağışladığı 100’ü aşkın eser, "100+59 Sanat Eseri" Müzayedesi ile satışa sunuldu. Müzayededen elde edilen 1 Milyon TL’yi aşan gelirin tamamı deprem bölgesinde yapılacak kalıcı konutlar için kullanılacak. 



ATO’nun 59 No'lu Kültür ve Sanat Etkinlikleri Meslek Komitesi organizasyonuyla depremin yaralarını sarmak için düzenlenen "100+59 Sanat Eseri" Bağış Müzayedesi, ATO Meclis Salonu'nda yapıldı. Tüm Sanat Galerileri Derneği’nin yürütücülüğünde, Birleşmiş Ressamlar Heykeltıraşlar Derneği ve Sanatçı Kadınlar Derneği’nin paydaşlığıyla gerçekleştirilen müzayede, Rahmi Çöğendez’in sunumuyla “Sessiz Müzayede” isimli web sitesinden de eş zamanlı olarak yürütüldü. 



Müzayedenin açılışında konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Ticaret Odası’nın tarihinde ilk kez sanat eserlerinden oluşan bir müzayede düzenlediğini kaydederek, “Deprem bölgesinde inşa edilecek konutların duvarları sanat eserleriyle örülecek. Bugün burada sadece sanat eserleri değil, milletimizin alicenaplığı, yardımseverliği, insanlığı, sıkıntı karşısında tek yürek oluşu sergileniyor. Bir kez daha gördük ki sanat sadece iyileştirmez yaşatır.” dedi.



-“SANATÇISIYLA VE SANATSEVERİYLE DE DEPREMDE TEK YÜREK OLDUK”-
ATO olarak bölgeye tırlarla yardım gönderdiklerini, daha sonra prefabrik kurarak geçici barınma sorununu gidermeye çalıştıklarını anlatan Yılmaz, bölgedeki kalıcı konut ihtiyacını karşılamak için "Ayın Yıldızıyım" temasıyla başlattıkları bağış çağrısını hatırlattı. ATO'nun tüm Komite ve Meclis üyelerinin kampanya için seferber olduğunu belirten Yılmaz, ATO’nun 59 No’lu Kültür ve Sanat Etkinlikleri Meslek Komitesi’nin ve Komite’ye bağlı üyelerin yanı sıra, Ankara’daki sanatçıların da dâhil edildiği büyük bir bağış organizasyonuna adım atıldığını kaydetti. Yılmaz, “Depremde tek yürek olduk. Bu müzayede ile de depremzede kardeşlerimiz için birlikte iş yapma kültürünü ortaya koyuyoruz.” dedi. 



-“MÜZAYEDEYE KATKI ÇIĞA DÖNÜŞTÜ”
ATO 59 No'lu Kültür ve Sanat Etkinlikleri Meslek Komitesi Başkanı Emrah Hacıoğlu da konuşmasında müzayede fikrinin pek çok dernek, ressam, koleksiyoner ve sanatseverin katkısıyla çığa dönüştüğünü dile getirdi.



ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay da Tüm Sanat Galerileri Derneği Sayın Meral Öztürk, Birleşmiş Ressamlar Heykeltıraşlar Derneği Güzin Arısoy, Sanatçı Kadınlar Derneği Yasemin Coşkun, Sessiz Müzayede Rahmi Çöğendez, Sinemedya Yapım Alper Kaya, Bu Kafa Fikir Atölyesi Kreatif Reklam Ajansı ATO Meclis Üyesi Berat Kuzu, Tiyatro Sanatçısı Ebru Emre’ye teşekkür plaketlerini takdim etti.



ATO Başkan Yardımcıları Temel Aktay ve Halil İbrahim Yılmaz ile Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldız ile ATO Meclis Üyeleri’nin birden çok eser satın aldığı müzayedede ATO Eski Başkanı Salih Bezci’nin kızı Elif Bezci ve torunu Yaren Damgacı’nın eserleri de satışa sunuldu. Müzayedeye ATO Meclis Başkan Yardımcısı Ali İhsan Özdemir de katıldı. 

 



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum