ATO HEYETİ'NDEN, NEW YORK'TAKİ TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ'NDE FİLİSTİN'E DESTEK MESAJI

ATO BAŞKANI BARAN VE BERABERİNDEKİ ATO HEYETİ, 41. GELENEKSEL NEW YORK TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ’NE ÜZERİNDE "HEPİMİZ FİLİSTİNLİYİZ" YAZILI, TÜRK VE FİLİSTİN BAYRAKLARININ YER ALDIĞI ATKILAR İLE KATILARAK FİLİSTİN'E DESTEK MESAJI VERDİ.

ATO HEYETİ'NDEN, NEW YORK'TAKİ TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ'NDE FİLİSTİN'E DESTEK MESAJI
23 Mayıs 2024 - 12:00
BARAN: “DÜNYANIN NERESİNDE OLURSAK OLALIM KALBİMİZ FİLİSTİNLİ
KARDEŞLERİMİZLE”
23 Mayıs 2024- Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran
ve beraberindeki ATO Heyeti, 41. Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüşü’ne üzerinde ''Hepimiz Filistinliyiz'' yazılı, Türk ve Filistin bayraklarının yer aldığı atkılar ile katılarak, Filistin'e destek mesajı verdi. ATO’dan yapılan yazılı açıklamada konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ATO Başkanı Gürsel Baran, “Dünyanın neresinde olursak olalım aklımız, kalbimiz hep Filistinli kardeşlerimizle” dedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Ali Yılmaz ve Nihat Uysallı’dan oluşan ATO Heyeti, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda, ABD'nin New York kentinde düzenlenen “41. Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüşü” etkinliklerine, üzerinde ''Hepimiz Filistinliyiz'' yazılı, Türk ve Filistin bayraklarının yer aldığı atkılar ile katılarak, Filistin'e destek mesajı verdi.

ATO Başkanı Baran, Türk-Amerikan toplumunun ABD'deki en önemli etkinliklerinden biri haline gelen Türk Günü Yürüyüşü ’nün, Amerikan toplumuna Türk kültürünü tanıtma ve Türk toplumunun çeşitli yönlerini sergileme fırsatı sunan önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, binlerce kişinin katıldığı etkinliğin Amerikan  toplumu tarafından da ilgi gördüğünü kaydetti. Baran, “Ankara Ticaret Odası olarak, biz de bu önemli etkinliğe, üzerinde ‘Hepimiz Filistinliyiz’ yazılı, Türk ve Filistin bayraklarının yer aldığı atkılar ile katılarak, İsrail’in tüm
dünyanın gözleri önünde Filistin halkına uyguladığı mezalime dikkati çekmek, destek vermek istedik. Dünyanın neresinde olursak olalım aklımız, kalbimiz hep Filistinli kardeşlerimizle. Umut ediyorum en kısa zamanda bu katliam son bulur” dedi.

-“TEDBİRLERİN ARKASINDAYIZ”-

Türkiye'nin, Filistin’de uygulanan insanlık dışı muameleye ve Gazze'de yaşanan zulme tepki olarak İsrail ile ticari ilişkileri durdurma kararının, Filistin davasına verdiği desteğin en somut göstergesi olduğunu kaydeden Baran, “İş dünyası olarak, bu zorlu sınavda Gazze'nin yanında yer alan ve insanlık dışı uygulamalara karşı sesini yükselten devletimizin aldığı bu kararın ve hayata geçirilen tedbirlerin arkasındayız. Filistin’in haklı davasını her ortamda her mecrada dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.

-BARAN, “HEPİMİZ FİLİSTİNLİYİZ” ATKISIYLA KÜRSÜYE ÇIKTI-
Etkinlikte konuşma yapan ATO Başkanı Baran, kürsüye de “Hepimiz Filistinliyiz” atkısıyla çıktı.

Etkinlikte, E. Ekonomi Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Birleşmiş Milletler nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, İletişim Başkanlığı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Çağatay Özdemir, T.C. Washington Büyükelçisi Sedat Önal, T.C. New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Gülay Aydemir de yer aldı.

Programda Baran'a, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından plaket takdim edildi.






 

YORUMLAR

  • 0 Yorum