ATO BAŞKANI BARAN: "İNANIYORUZ ANKARA'NIN TURİZMDE DE YILDIZI PARLAYACAK"

TURİZM SEKTÖRÜNÜN KALBİ TRAVELEXPO’DA ATTI… ATO’NUN EV SAHİPLİĞİ’NDE GERÇEKLEŞEN TRAVELEXPO, CUMHURİYET’İN 100’ÜNCÜ YILINDA DÜNYA TURİZM SEKTÖRÜNÜ BAŞKENT ANKARA’DA BULUŞTURDU.

ATO BAŞKANI BARAN: "İNANIYORUZ ANKARA'NIN TURİZMDE DE YILDIZI PARLAYACAK"
21 Kasım 2023 - 12:34
FUAR’A, AB’DEN ÇİN’E, GÜNEY AMERİKA’DAN TÜRKİ CUMHURİYETLERE DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN 70 BİNİ AŞKIN ZİYARETÇİ KATILDI.

FUAR KAPSAMINDA YAKLAŞIK 50 ÜLKENİN BÜYÜKELÇİ VE YABANCI MİSYON TEMSİLCİSİNİN BİR ARAYA GELDİĞİ BİR RESEPSİYON GERÇEKLEŞTİ.

FUAR KAPSAMINDA DÜZENLENEN PANEL, OTURUM VE KEYNOTE’LARDA ARALARINDA VALİ, BAKAN, BAKAN YARDIMCILARI, REKTÖR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞU TEMSİLCİLERİNİN DE YER ALDIĞI YERLİ VE YABANCI 211 KONUŞMACI YER ALDI. 

ATO, TURİZMİN KALBİ TRAVELEXPO ANKARA 6. ULUSLARARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI’NA STANT AÇARAK KATILDI.



21 Kasım 2023- Turizm sektöründe Başkent Ankara’nın bir dünya markası haline gelen TRAVELEXPO Ankara, dünyanın dört bir yanından 70 bini aşkın ziyaretçi sayısıyla rekora ulaştı. Turizmin alt ve bağlantılı sektörleriyle dünya vitrinine çıktığı Fuar kapsamında düzenlenen 85 oturum ve keynote’larda yerli ve yabancı 211 konuşmacı yer aldı. Dünyanın farklı bölgelerinden Türkiye’ye turist gönderen tur operatörlerinin, seyahat acentelerinin, üniversitelerin, büyükelçiliklerin, otellerin ve şehir tanıtımları için stantların yer aldığı Fuar’da 10 ayrı etkinlik, halk dansları, yöresel gösterilerin de aralarında bulunduğu 15 gösteri, bir defile ile üç de konser yer aldı. Fuar ve zirveyi değerlendiren Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, fuar ve zirvenin çok başarılı geçtiğini, dört gün boyunca turizmin kalbinin Ankara’da attığını belirterek, “İnanıyoruz Ankara’nın turizmde de yıldızı parlayacak” dedi. ATO Başkan Yardımcısı, Ankara Kent Konseyi ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da, 70 bini aşkın ziyaretçisiyle Travel Expo’nun Ankara’da turizm olmayacağını söyleyenlere en güzel cevap olduğunu kaydetti. Yılmaz, “Ekonomiye, kültüre, yaşama, sanata, sağlığa ve turizme dair her güzel cümle Ankara’da kurulur” dedi. 



Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) ev sahipliğinde ATO Congresium’da gerçekleşen, “TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı”, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında dünya turizm sektörünü Başkent Ankara’da buluşturdu. 16-19 Kasım tarihleri arasında, bu yıl 6’ıncı kez kapılarını ziyaretçilerine açan TRAVELEXPO Ankara’da, kültür turizminden termal ve sağlık turizmine, kış turizminden, kamp ve karavan turizmine turizm sektörü alt sektörleriyle birlikte dünya vitrinine çıktı. 



-ATO “HEALTH ANKARA” İLE SAĞLIK TURİZMİNİ TANITTI-
Fuara stant açarak katılan Ankara Ticaret Odası, ATO bünyesinde faaliyet gösteren “Kongre ve Ziyaretçi Bürosu”nun “Health Ankara” markası başlığı altında Başkent Ankara’nın sağlık turizmi potansiyelini ziyaretçilere tanıttı. TRAVELEXPO Ankara Fuarı, AB’den Çin’e, Güney Amerika’dan Türki Cumhuriyetlere dünyanın dört bir yanından 70 bini aşkın ziyaretçi sayısıyla rekora ulaştı. 4 gün boyunca ziyaretçilere ve birebir görüşmelere açık olan fuarda, farklı salonlarda turizmin detaylarıyla tartışıldığı 85 oturum ve keynote’larda aralarında vali, bakan, bakan yardımcıları, rektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de yer aldığı yerli ve yabancı 211 konuşmacı yer aldı. 



-30 BÜYÜKELÇİLİK STANT AÇTI-
30 büyükelçiliğin ülkelerini tanıtmak için stant açtığı fuarda, 20 üniversite de, 5 valilik, 5 belediye,30 otel, Türk Hava Yolları, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, turizm acenteleri, kongre şirketleri, turizm sektörünün sivil toplum kuruluşları yer aldı. 300’e yakın uluslararası alım heyeti ile 5 bini aşkın yabancı öğrenci ziyaret ettiği fuarda, 10 ayrı etkinlik, halk dansları, yöresel gösterilerin de aralarında bulunduğu 15 gösteri, bir defile ile üç de konser yer aldı. 70.000’i aşan katılımcının ziyaret ettiği fuar, 4 milyondan fazla dijital etkileşim ile tamamlandı



-AÇILIŞTA CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ VE BAKAN ERSOY KONUŞTU-  
“TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı”, 16 Kasım Fuar’ın ilk günü gerçekleştirilen görkemli bir törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Tören’in açılışında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ankara Valisi Vasip Şahin ile ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran birer konuşma yaptı. Ünlü Sanatçı Volkan Severcan ile sunucu Şahla Orujova’nın sunumlarını yaptığı açılış programında, Türk sanat müziği dinletisi ile Ankara Seymenlerinin gösterileri de yer aldı. 



-50 ÜLKENİN BÜYÜKELÇİ VE TEMSİLCİSİNE BAŞKENT TANITILDI-
Ankara Ticaret Odası’nın Fuar kapsamında açtığı stantta, Fuarın ilk günü akşamı Cumhuriyet’in ve ATO’nun 100’üncü yılı sebebiyle, Başkent’te görev yapan Büyükelçiler ile yabancı misyon temsilcilerine yönelik bir resepsiyon düzenlendi. 



ATO Başkanı Gürsel Baran’ın ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle birlikte ev sahipliği yaptığı resepsiyona, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’nun da aralarında bulunduğu Fransa, İtalya, Çin, Brezilya, Avusturya, Ukrayna, Belarus, Macaristan, Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Makedonya, Arjantin, Polonya, Sırbistan, Pakistan, Hindistan, Angola, Arnavutluk, Bahreyn, Çek Cumhuriyeti, Ekvator, Endonezya, Estonya, Etiyopya, Filipinler, Gambiya, Guatemala, Kolombiya, Lübnan, Moğolistan, Panama, Slovakya, Tanzanya, Venezuela, Vietnam, Zambiya, Uruguay olmak üzere yaklaşık 50 ülkenin büyükelçi ve misyon temsilcisi katıldı. Resepsiyonda ayrıca Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Rektörler, Diplomatlar ve STK temsilcileri de yer aldı. 



-“DANS VE DEFİLE İLE ANADOLU’DAN ESİNTİLER”-
Resepsiyonun kapanışında ise Anadolu’nun kültürel değerlerinin tanıtımı amacıyla Devlet Modern Dans Topluluğu tarafından “Anadolu’dan Esintiler Gösterisi” ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından “Gelenekten Geleceğe Defilesi” sunuldu.



-ANKARA BÜTÜN YÖNLERİYLE FUAR’DA KONUŞULDU- 
ATO Başkanı Gürsel Baran’ın konuşmacı olduğu, ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay moderatörlüğünde Fuar kapsamında ilk gün gerçekleşen “Bütün Yönleriyle Başkent Ankara” başlıklı oturumda Baran’ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir de konuşmacı olarak yer aldı. 



-MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN, FUARDA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ- 
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin de TRAVELEXPO Ankara’nın 19 Kasım son günü gerçekleşen kapanış oturumuna katılarak bir konuşma yaptı ardından da gençlerle bir araya geldi. 



-ATO YÖNETİMİ’NDEN KEYNOTE-
ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akça, “Dijital Dönüşüm Çağında Eğitimde Yeni Paradigmalar” başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer alırken, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Naki Demir ve Yasin Özyolu da Fuar kapsamında birer konuşma yaptı.

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz da fuarın ikinci gününde düzenlenen “Health Ankara” oturumuna moderatör olarak katıldı. Ankara ve Türkiye’nin sağlık turizmi potansiyelinin tüm yönleriyle ele alındığı panelde Yılmaz, Başkent'in sağlık turizmi hizmeti sunan kurum ve kuruluşlarını tanıtmak amacıyla ATO çatısı altında faaliyet gösteren "Health Ankara"nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Panele, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ali Alperen Kaçar, Afrika Tıp Konseyi Temsilcisi Dr. Koby Ghana, Nijerya Seyahat Acenteleri Ulusal Birliği Başkanı Susan Akon Akporiaye, Uluslararası Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Süreyya Ümran Alınak konuşmacı olarak katıldı. 

-TURİZM BAŞKENT’TE KONUŞULDU-
Fuarın ilk gününde;  
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, 
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 
Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, 
Düzce Belediye Başkanı Prof. Dr. Faruk Özlü,
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, 
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız,
OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek,
TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu,
Yapımcı ve Yönetmen İsmail Fidan, 
GL Events International Projects Direktörü Florian Bernard konuşmacı oldu.



Fuarın ikinci gününde ise;
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 
Başkent Üniversitesi Kurucusu Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, 
Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hadi Hakan Maraş, 
Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu,
THY Ankara Satış Müdürü Melih Torlak, 
Ortadoğu Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eyüp Özeren, 
TİGA Sağlık Teknolojileri Pazarlama Direktörü Onur Altınküplü konuşma yaptı.

Fuarın üçüncü günün de;
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı,
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay, 
Genel Cerrahi Onkoloji Uzmanı Edumed Akademi Kurucusu Başkanı Prof. Dr. Mahmut Can Yağmurdur, 
Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Sağlık ve Seyahat Hizmetleri Daire Başkanı Tarık Aksoy, 
Genel Cerrah Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı – Türk Obezite Cerrahisi Vakfı Kurucu Başkanı Prof. Dr. Oktay Banlı konuşmacı oldu. 

Fuarın dördüncü gününde;
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, 
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu,
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran,
Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Demirci, 
Influencer Sefa Okyay Kılıç Chef konuşmacı olarak yer aldı. 



-“AKADEMİNİN TURİZME BAKIŞI”
“Akademinin Turizme Bakışı” başlıklı oturum Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Feride Bahar Işın moderatörlüğünde, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Şevki Duymaz, Ankara Bilim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Harun Meydan, Çankaya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Nihat Solakoğlu, OSTİM Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Ufuk Türen’in katılımıyla gerçekleşti. 


-“TURİZM EĞİTİMİ VE MESLEĞİNİN GELECEĞİ”
“Turizm Eğitimi ve Mesleğinin Geleceği” oturumu Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İpek Kalemci Tüzün moderatörlüğünde, Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksek Okulu Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Harun Bayraktar, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu, Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mithat Üner, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Volkan Işık tarafından ele alındı.

-“BİR TURİZM ŞEHRİ OLARAK ANKARA’YI MARKALAMAK”  
“Bir Turizm Şehri Olarak Ankara’yı Markalamak” konulu oturum Çankaya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Mütevelli Heyet Başkan Danışmanı, Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu moderatörlüğünde, Marka ve İletişim Danışmanı ve Trend Analisti Ahmet Akın, Divan Ankara ve Çukurhan Otel Genel Müdürü Boğaçhan Çakın, Fütürist ve Otelci Dr. Cem Kinay, Çankaya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baş tarafından gerçekleştirildi.
 
-“AHİ ŞERAFETTİN CAMİİ: UNESCO DÜNYA MİRASINA GİDEN SÜREÇ”
“Ahi Şerafettin (Arslanhane) Camii, Ankara'nın Kültürel Mirası ve Turizmi Perspektifinden Unesco Dünya Mirasına Giden Süreç” oturumu, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lale Özgenel moderatörlüğünde, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Dünya Miras Alanları Şube Müdür Yardımcısı İpek Özbek, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü / Kültür ve Turizm Uzmanı Dr. Şule Kılıç Yıldız, Mimar ve Restorasyon Uzman Umut Bilgiç’in katılımıyla gerçekleşti. 

-“GASTRONOMİDE YENİ GELİŞMELER”
“Gastronomide Yeni Gelişmeler” oturumu, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hakan Turgut moderatörlüğünde, Pasta Şefi ve Ümitköy Liva Pastanesi Sahibi Bahadır Hacıosmaoğlu, Ankara Medipol Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üye. Betül Çilek Tatar, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya, Mövenpick Hotel Executive Chef Mehmet Ali Menemen’in anlatımıyla ele alındı.

-“GORDİON ANTİK KENTİ: UNESCO DÜNYA MİRASINA GİDEN SÜREÇ”
“Gordion Antik Kenti, Ankara’nın Kültürel Mirası ve Turizmi Perspektifinden Unesco Dünya Mirasına Giden Süreç” oturumu, Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu moderatörlüğünde Bilim İnsanı-Arkeolog-Gordion Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. C. Brian Rose, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü / Kültür Varlıkları ve Kamulaştırma Şube Müdürü Berna Görgün, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ela Alanyalı Aral, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü / Arkeolog ve Uzman Yıldırım İnan ile gerçekleştirildi.

-“TURİZM POLİTİKALARINDA STK VE KATILIM KÜLTÜRÜ”
“Turizm Politikalarının Belirlenmesi ve Planlanmasında STK ve Katılım Kültürü” oturumu, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Akademik Danışma Kurulu Üyesi Ankara Kent Konseyi Başkan Vekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin moderatörlüğünde, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkan Yardımcısı Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse, İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi tarafından gerçekleştirildi. 

-“İNŞAAT TURİZMİNİN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ”
“İnşaat Turizminin Bugünü ve Geleceği” oturumu Ankara Ticaret Odası Reklam ve Görsel İletişim Komitesi Başkanı Derya Filiz Dalga moderatörlüğünde, TR İnvest Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Gökay, Ünsal Group Yönetim Başkanı Orhan Ünsal, View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

-“ANKARA’DA SAĞLIK MI? TURİZM Mİ? SAĞLIK TURİZMİ Mİ?”
“Ankara’da Sağlık Mı? Turizm Mi? Sağlık Turizmi Mi?” oturumuna Diş Hekimi Msc Dt. Zerrin Işık Tüfekçi, Sanita Group Uluslararası Sağlık ve Tedavi Hizmetleri Anonim Şirketi Kurucu Ortak & İcra Kurulu Başkanı Kemal Esen katıldı. 

-“ENGELSİZ TURİZM”
“Engelsiz Turizm” oturumu Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel moderatörlüğünde, Erişilebilir Kent Düzenlemeleri ve Engelsiz Turizm Uygulamaları Uzmanı Adem Kuyumcu, SERÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Edibe Sinem Ersoy, Dr. Sinan İbiş ve Ercan Tutal tarafından ele aldı. 

-“ANKARA VE SAĞLIK TURİZMİ”
“Ankara ve Sağlık Turizmi: Potansiyel Fırsatlar ve Stratejiler” oturumu Ticaret Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Alperen Kaçar, A Votre Sante Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Aygen Yenigün, Güven Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Banu Küçükel, HLC Sağlık Grubu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sağlık Turizmi Meclis Başkanı Doç. Dr. Özgür Öztan’ın katılımıyla konuşuldu. 
 
-“KURULUŞ YILINDA ULUSLARARASI TÜRK KÜLTÜRÜ TEŞKİLATI”
“Kuruluş Yılında Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (Türksoy)” oturumu, Türksoy Uzman M. Volkan Yeşilay moderatörlüğünde, Akdeniz Bilişim Derneği Kurucu Başkan Burak Taşkan, Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf Türksoy, Balkanlar Proje Koordinatörü Fatih Aliyi Türksoy ile ele alındı. 

-“KIŞ TURİZMİ”
“Kış Turizmi” oturumu, Ceren Anadol moderatörlüğünde, TGA Yönetim Kurulu Üyesi Karadeniz Bölge Temsilcisi Baktod Derneği Başkanı Grand Kartal Otel Kartalkaya ve Gazelle Otel Sahibi Halit Ergül, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Enes Efendioğlu, NTV Macerasever Programı Sunucusu SPX Kurucusu Orkun Olgar, Ankara Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bora Hızal tarafından gerçekleştirildi. 

-“SAĞLIK TURİZMİNDE İSTİHDAM”
“Sağlık Turizminde İstihdam” oturumu,  Atılım Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Dilaver Tengilimoğlu moderatörlüğünde, Ankara Kalkınma Ajansı Kırsal Kalkınma Birim Başkanı Zekai Efeoğlu, Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Feride Bahar Işın, Düzce Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Sağlık Turizmi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yalman ile ele alındı. 

-“SAĞLIK EĞİTİMİNE TURİZM PERSPEKTİFİNDEN BAKIŞ”
“Sağlık Eğitimine Turizm Perspektifinden Bakış” oturumu Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Deniz Demiryürek moderatörlüğünde, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Akaydın Aldemir, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tuğba Ensari tarafından konuşuldu. 

-“ANKARA'NIN EKO VE KIRSAL TURİZM POTANSİYELİ”
“Ankara'nın Eko ve Kırsal Turizm Potansiyeli” oturumu, Başkent Ankara Meclisi Başkanı Doğa Koruma Ve Milli Parklar E. Genel Müdürü 25, 26, 27. Dönem E. Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan moderatörlüğünde, Anadolu Ajansı E. Genel Müdür Yardımcısı ve Gazeteci Ahmet Tek, Şehir Bölge Plancısı Mehmet Esenkar, Gazeteci Sonnur Hakbilen’in katılımıyla ele alındı. 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum