ATO BAŞKANI BARAN, 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NI KUTLADI

“19 Mayıs 1919 bir milletin küllerinden doğuşunun, istiklal bilinciyle attığı ilk adımın adı, yaktığı meşalenin ışığıdır. Bu meşale, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet aydınlatacaktır.” dedi.

ATO BAŞKANI BARAN, 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NI KUTLADI
18 Mayıs 2022 - 11:04 - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 - 11:16
18 MAYIS 2022- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, bundan 103 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlayan şanlı bağımsızlık mücadelesini, Türk gençlerinin bugün aynı azim ve kararlılıkla Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyet seviyesi üzerine taşıma hedefiyle sürdürdüğünü belirterek, “19 Mayıs 1919 bir milletin küllerinden doğuşunun, istiklal bilinciyle attığı ilk adımın adı,  yaktığı meşalenin ışığıdır. Bu meşale, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet aydınlatacaktır.” dedi. 
 
ATO Başkanı Gürsel Baran, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Baran mesajında şu görüşlere yer verdi:
 
"Büyük önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, Türk milletinin adını tarihe şanlı harflerle yazdırmış, azim ve kararlılığı karşısında hiç bir engelin duramayacağını tüm dünyaya göstermiştir. 103 yıl önce Samsun'da istiklal meşalesini yakarak tüm ülkeyi aydınlattığı günü Türk gençlerine armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, gençlere duyduğu güveni göstererek, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini onlara emanet etti. Gençlerimizin ekonomik ve siyasi bağımsızlığımızın en büyük teminatı olduğunu biliyoruz. Onlardan aldığımız güçle geleceğe umutla bakıyoruz. Atalarımızın savaş cephelerinde gösterdiği azmi, bizler bugün genç girişimcilerimizin de gücüyle, tüccarımızla, sanayicimizle çalışarak, üreterek ekonomik cephede gösterme gayretindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu vatan için toprağa düşen şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”
 
 

 

 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum