ATO BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ, ANGİKAD'IN "CUMHURİYET'İN 100. YILINDA KADIN GİRİŞİMCİLER İÇİN 100 ÖNERİ" PROJESİNİN TANITIM TOPLANTISI'NA KATILDI

YILMAZ: “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA, EKONOMİNİN BAŞROLÜNDE KADINLARIN DAHA FAZLA YER ALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ” YILMAZ: “EKONOMİDE GELİŞMEK KADIN GÜCÜYLE MÜMKÜN” 8 EYLÜL 2023- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, bu yılın Cumhuriyet ile birlikte Ankara Ticaret Odası’nın da 100. yılı olduğunu belirterek “Cumhuriyetimizin 100. yılında ekonominin başrolünde kadınların daha fazla yer alması için çalışıyoruz” dedi.

ATO BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ, ANGİKAD'IN "CUMHURİYET'İN 100. YILINDA KADIN GİRİŞİMCİLER İÇİN 100 ÖNERİ" PROJESİNİN TANITIM TOPLANTISI'NA KATILDI
08 Eylül 2023 - 13:15 - Güncelleme: 08 Eylül 2023 - 13:20

ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Girişimci İş Kadınları Derneği’nin (ANGİKAD), Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen hazırladığı "Cumhuriyetin 100. Yılında Kadın Girişimciler İçin 100 Öneri" projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

Ankara’daki bir otelde gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Yılmaz, kadınların iş dünyasındaki başarılarını her alanda kanıtlamış olmasına rağmen kadın girişimci sayısının henüz istenilen seviyede olmadığını söyledi. Yılmaz, “Bu yıl Cumhuriyetimiz ile birlikte aynı zamanda Ankara Ticaret Odamızın da 100. yılı. 100. Yılımızda ekonomik kalkınmanın başrolünde kadınların daha fazla yer alması için çalışıyor ve bu konuda sizlerin de desteğini bekliyoruz. Kadınların işveren olması hem istihdamı artırması hem de ülke ekonomisine destek sağlaması açısından önemli. Ekonomisi gelişmiş bir ülke olabilmenin yolu ancak kadınların iş dünyasında daha fazla yer almasıyla, kadın gücüyle mümkün” dedi. 

-KADINLAR, GİRİŞİMCİ OLARAK EKONOMİK CEPHEDE GÖREV ÜSTLENİYOR- 
Yılmaz, bundan 100 yıl önce Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rolü olan kadınların bugün de ekonomik bağımsızlığın sürdürülebilmesi için girişimciler olarak ekonomi cephesinde görev üstlenmesinin çok kıymetli olduğunu ifade etti. Yılmaz, “Büyük Önderin Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nın ardından başlattığı ekonomik kurtuluş savaşının da öncüsü kadınlar oldu. Kadınlar hangi mecrada olursa olsunlar etrafına katkı sağlıyor. Bir şekilde ışık saçıyor, ilham veriyor, dayanışmanın simgesi oluyor. Sürdürülebilir kalınma, bağımsız ekonomi ve üretimin devamlılığından bahsedebilmemiz için kadınların toplum hayatının her safhasında yer almasını desteklememiz gerekiyor. Bu bir jest değil, lütuf değil, mecburiyet” dedi. 

ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, ANGİKAD’ın yürüttüğü her projede elinden tutup cesaretlendirdiği her kadının Cumhuriyet’in daha da güçlenmesini sağlayacağını da sözlerine ekledi.

ANGİKAD üyelerinin yanı sıra çok sayıda kadın girişimcinin de katıldığı toplantının açılışında Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç ve ANGİKAD Başkanı Gözde Diker de birer konuşma yaptı.






YORUMLAR

  • 0 Yorum