Aşı turları: Türk vatandaşları Sputnik V aşısı için Moskova'ya gidiyor

Zvezda televizyonunun aktardığına göre, Türk vatandaşları Rus Sputnik V aşısını yaptırıyor. Rusya'nın başkenti Moskova’ya aşı için özel turlar düzenleniyor. Türkiye Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Polatoğlu, aşı turlarıyla ilgili bilgi verdi.

Aşı turları: Türk vatandaşları Sputnik V aşısı için Moskova'ya gidiyor
09 Nisan 2021 - 16:38
Rusya Savunma Bakanlığı’nın resmi yayın kuruluşu Zvezda’ya konuşan Türkiye Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, “Moskova’ya 2 günlüğüne uçuyoruz, otele yerleşiyoruz. Türkçe bilen bir rehber bize eşlik ediyor. Her şey sıradan biçimde ilerliyor, gezi yapılıyor, şehri görüyoruz, dönüş öncesinde de aşı yaptırıyoruz. 28 gün sonra aşının ikinci bileşenini yaptırmak için tekrar geliyoruz. Böyle bir turun ücreti bin 100 ABD doları (8 bin 980 TL)” ifadelerini kullandı.

Polatoğlu, grup oluşturuldukça bu tür turların gerçekleştirildiğini, grupların 40 kişilik olduğunu kaydetti. Şimdiye kadar en az 2 tur düzenlendi.

Rusya’da bir ilk: Aşı turları teklif etmeye başladı
Rus Cosmos Travel tur şirketi yurtdışında yaşayan vatandaşlar için bir ilk olarak aşı turu sunmaya başladı.
Şirketin Genel Müdürü Andrey Sivitskiy, “Yurtdışında yaşayan vatandaşlardan yerli Sputnik V aşısını yaptırmaya yönelik büyük bir ilgi görüyoruz. Çok sayıda kişi bize bu taleple geldi. Bu nedenle partnerlerimizle anlaştık ve paket teklifler geliştirdik” dedi.


Вакцинные туры: как граждане Турции приезжают в Москву за «Спутником V»:https://t.co/6fU8RCDBO5

© Фото: Ashraf Amra, Keystone Press Agency pic.twitter.com/k0Vzh2HSOO

Sivitskiy’e göre, yabancılar da aşıyla ilgileniyor, ancak sınırların kapalı olması Rusya’ya gelmelerine engel oluyor.

Sivitskiy, “Kısıtlamaların kaldırılmasından sonra aşı turlarıyla yıl sonuna kadar ülke içine en az 50 bin kişilik bir akış yaşanmasını bekliyoruz” dedi.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlar için olan turlarda konaklama, ulaşım hizmeti dahil, ayrıca ve aşılama merkezine giderken de eşlik ediliyor. 21 günlük turlar da mevcut, 3’er günlük iki kez gidiş-geliş yapılan turlar da. 3’er günlük turların fiyatı ulaşım masrafları hariç 700 euro’dan başlıyor. 21 günlük turlarsa bin 500 euro’dan başlıyor.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum