Apple Resmen Açıkladı: iPhone 12'yi Sağlık Cihazlarından Uzak Tutun, bozulabilir

Cupertino Merkezli teknoloji devi Apple, özellikle MagSafe destekli modellerin kesinlikle sağlık cihazlarından uzak tutulması gerektiğini kullanıcılarına belirtti.

Apple Resmen Açıkladı: iPhone 12'yi Sağlık Cihazlarından Uzak Tutun, bozulabilir
29 Ocak 2021 - 12:54

ABD’li teknoloji devi Apple, hassas bir konu ile ilgili kullanıcılarını kesin bir dille uyardı. Bilindiği üzere iPhone X modeli ile birlikte kablosuz şarj konusunda ciddi adımlar atan AppleiPhone 12 serisi ile birlikte bir dönem Macbook modellerinde de kullanılan MagSafe teknolojisini getirmişti. Bilindiği üzere MagSafe teknolojisi, 15W şarj hızına sahip içerisinde dairesel manyetik bobinlerden oluşan bir kablosuz şarj aksesuarı olarak iPhone 12 serisi ile birlikte hayatımıza girdi.

MagSafe teknolojisinin çalışma şekli ise; iPhone 12 serisinin arka tarafındaki kasanın altında bir adet kablosuz şarj mıknatısı bulunuyor, aynı şekilde MagSafe aksesuarının içerisinde de bir adet şarj mıknatısı bulunuyor. Daha sonra bu mıknatıslar ters kutup oldukları için hemen birbirlerini çekerek iPhone’u şarj etmeye başlıyor. Aslında mantığı oldukça kolay olan bu teknoloji, görünüşe göre sağlık ekipmanları için ciddi bir tehlike arz ediyor. 


Apple, işlevlerine engel olabileceği için müşterilerine yeni iPhone 12 akıllı telefonlarını tıbbi cihazlardan en az 30 santim uzakta tutmalarını söyledi.

Apple, müşterilerini yeni çıkan iPhone 12 modellerini tıbbi cihazlardan en az 30 santim uzak tutmaları konusunda uyardı. Yeni Phone'ların yakın temas durumunda tıbbi cihazları etkileyebileceği belirtildi. 

Şirketin bu uyarıyı, yeni cihazlarda bulunan mıknatıs yoluyla kablosuz şarj ve diğer cihazların telefona takılmasına izin veren MagSafe teknolojisi nedeniyle yaptığı öğrenildi. Öte yandan, akıllı telefonda elektromanyetik alanlar yayan bileşenler de mevcut. 



'Şüpheleniyorsanız kullanmayı bırakın'
Apple'ın internet sitesinde yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Tıbbi cihazınızla iPhone veya herhangi bir MagSafe aksesuarı arasında güvenli bir ayırma mesafesi bırakmanız gerekip gerekmediğini öğrenmek için doktorunuza ve tıbbi cihaz üreticinize danışın. İPhone veya herhangi bir MagSafe aksesuarının tıbbi cihazınızı etkilediğinden şüpheleniyorsanız iPhone veya MagSafe aksesuarlarınızı kullanmayı bırakın."

Bu uyarı, şirketin 100 milyar doları aşması beklenen ilk çeyrek mali sonuçlarını açıklayacağı sırada geldi. Koronavirüs salgınının 100 yılın en kötü ekonomik krizini tetiklemesine rağmen, dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Apple yılın ilk yarısında üretimi yaklaşık yüzde 30 artırmayı ve 96 milyon akıllı telefon üretmeyi planladığını açıkladı.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan bir araştırma; iPhone 12 serisinin içerisinde bulunan kablosuz şarj mıknatıslarının İmplante edilebilir kardiyoverter defibrilatörü (ICD) ciddi oranda etkilediğini ortaya koymuştur. Bilindiği üzere, İmplante edilebilir kardiyoverter defibrilatörü, hayatı tehdit eden ventriküler taşikardi ve fibrilasyon durumlarını algılayarak sonlandıran , aynı zamanda ani kardiyak ölüm riski taşıyan bireylerde birincil koruma yöntemi olarak kullanılan bir cihazdır.

Yapılan çalışmanın ardından Apple, kullanıcıların MagSafe destekli iPhone modellerini veya MagSafe kablosuz şarj aletini, kalp pilleri gibi sağlık cihazlarına kesinlikle yaklaştırılmamasını açıkladı. Bunun nedeni olarak ise AppleMagSafe teknolojisinin ve bu tür sağlık cihazlarının benzer şekilde konumlandırılmış mıknatıslara sahip olabileceğinden dolayı herhangi bir temas durumunda bu aletlerin bozulabileceğiniayrıca kalp pili gibi hayati önem taşıyan cihazların, MagSafe’lerde bulunan mıknatısları ile yakınlaşması durumunda bozulabileceğini ve bu cihazı kullanan kişinin hayatını kaybedebileceğini belirtti.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum