Antalya'nın Turizim Bölgeleri

Antalya tatil yerleri, dünyanın birçok bölgesinden turistler için yaz döneminde gidilecek ilk yerler arasında. Akdeniz kıyılarındaki en güzel plajların birkaçına sahip Antalya, şehrin her köşesine yayılmış tarihi eserleri, doğal güzelliklere önem veren belediyeciliği ve kent merkezinde geçen yaşamın modernliği ile Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken şehirler arasında yer alıyor.

Antalya'nın Turizim Bölgeleri
21 Ocak 2021 - 13:24 - Güncelleme: 21 Ocak 2021 - 14:40

Roma döneminden kalma antik tiyatro ve su kemerleri gibi tarihi eserlere ve büyüleyici bir doğa güzelliğine sahip Antalya’da gezilecek yerler listesi oldukça uzun. Burası için kesinlikle birkaç gün değil, en azından 1 haftalık bir tatil planlamak gerekiyor.

Mesela Aspendos Antik Kenti. Dünyanın en önemli tarihi yerlerinden biri olarak kabul edilir. Yani burayı keşfetmek için en az 1 gün gerekecek.

Antalya Merkez:

Okul ya da iş çıkışında koltuğunun altında plaj havlunla denize gidebildiğini düşün. İşte, Antalya’nın merkezi böyle bir yer. Konyaaltı ve Lara plajlarına gitmen yeterli. Ayrıca Antalya gece hayatının önemli mekanlarının bir kısmı da merkeze yoğunlaşmış durumda. Sahil boyunca uzanan kafelerde güneşli bir günün tadını çıkarırken soğuk bir şeyler içmenin keyfi kadar güzel bir şey var mı tatilde?

Antalya merkezinde Kaleiçi bölgesi, şehrin eski sokaklarını keşfetmek isteyenleri birbirleri ile karşılaştırıyor. Buradaki eski Antalya evlerinin yanı sıra şehrin en ünlü gece kulüpleri de dikkat çekiyor. “Antalya’da nereye gidilir?” sorusunun cevabını merak ediyorsan Kaleiçi’nin labirent gibi sokaklarında gezinmeye başla, mutlaka hoşuna gidecek bir mekan bulacaksın. Muhtemelen yeni birileriyle de tanışacaksınız.

Olimpos:
Antalya tatil yerleri arasında doğal güzellikleri ile öne çıkan Olimpos, aynı zamanda uygun fiyatlı bir tatil yapmak isteyen gezginleri de bir araya getiriyor. Kamp alanlarına kendi çadırını götürerek Olimpos’ta konaklama masrafını minimumda tutman mümkün. Kumluca ilçesi üzerine kurulmuş Olimpos, özellikle burada yaşayan caretta caretta kaplumbağaları ile pek ünlü.

Caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı olarak kullandığı Olimpos, bu nedenle sit alanı unvanına kavuşmuş. Yani buranın doğası el değmemiş bir şekilde seni bekliyor. Plajlar konusuna gelince… Olimpos ve Çıralı plajları burada denize girebileceğin yerler. Deniz suyu çok temiz ve turkuaz, kumlar yumuşacık, ormanlar tertemiz atmosfere sahip.

Antalya’da yapılacak şeyler konusunda kamp fikri senin için uygunsa Olimpos’u yaz mevsiminde gidilecek yerler listenize ekleyin.



Kaş:
Antalya’dan 3.5 saatlik bir mesafede Kaputaş Plajı Kaş’ta seni bekliyor. Antalya’nın en güzel tatil yerlerinden biri olan Kaş, aynı zamanda dalgıçlık ile ilgilenenler için batık dalışı imkanı sunuyor. Dalgıçlık konusunda tecrübeliysen buradaki batık uçakları keşfe çıkabilirsiniz.

Kaş, tam bir sakinlik abidesi. Yani huzur içinde denize girebileceğin, doğanın tadını çıkarabileceğin ve lokantalarda deniz ürünlerinin lezzetini alabileceğin bir arıyorsan Kaş tam sana göre. Çukurbağ yarımadasındaki otelleri konaklamak için düşünebilirsin, çünkü bu bölge Kaş’ın iyi plajlarına çok yakın.



Alanya: Kleopatra Plajı ve Gece Hayatı
Antalya’nın en turistik yeri yarışmasında Alanya birinciliğe oynar. Yaz döneminde yabancı turistlerin akınına uğrayan Alanya, her bütçeye hitap eden otelleri, renkli gece hayatı ve onlarca kilometre boyunca uzanan sahili ile mükemmel bir tatili mümkün kılabilecek bir yer. Kleopatra Plajı mesela, burası dünyaca ünlü!

Alanya, sinema salonları, kafe ve gece kulüpleri ile gündüz deniz sefasından sonra akşam sosyalleşmeye ya da çeşitli sanat etkinliklerine katılmaya da imkan veriyor. Yani burada yapacak şey çok fazla. Tarih tutkunu gezginler, Selçuklular tarafından yaptırılmış Alanya Kalesi’nde bir gezintiye çıkabilir. Açık hava yürüyüşleri düşünenler ise sahil boyunca dalga sesleri eşliğinde keyifli vakit geçirebilir.



Kemer:
Antalya tatilini deniz, kum, güneş ve gece hayatı çevresinde geçirmek isteyenlerin tercih ettiği yerlerden Kemer, aynı zamanda sahil boyunca uzanan devasa tatil köyleri ile her şey dahil tatil planı olanlara hitap ediyor. Mavinin her tonunun bulunduğu temiz denizleri ve sahillere kadar inen çam ormanları ile kaplı Kemer, doğanın huzurlu ortamında tatil yapmak isteyenler kadar renkli gece hayatı beklentisi olanlara da seçenekler sunan bir yer.

Kemer’de tatil yapmayı düşünüyorsan erken rezervasyonu tavsiye ederiz. Antalya uçak bileti işini de son ana bırakmamalısın. Özellikle yaz sezonunda Kemer otellerine ve Antalya uçak biletlerine çok rağbet oluyor. Yani geç kalırsan yer bulamazsın.



Finike:
Finike, eski ismi ile Likya, Antalya’nın gizli bahçelerinden biri olarak hem ekonomik hem de keyifli bir tatilin kapıları aralıyor. Portakal kokulu bu küçük belde, tertemiz suya sahip denizi ve sevimli evlerle dolu küçük koyları ile tam hayallerdeki sahil kasabası tanımına uyuyor.

Heroon, Üç Nefli Bazilika ve Limyra isimli yamaç evleri gibi tarihi noktaları ile öne çıkan Finike, uygun fiyatlı Antalya otelleri arayanlar için de iyi bir fikir. Antalya’nın batı tarafından kalan Finike, tam anlamı ile kafa dinleme yeri. Sen de portakal kokusu eşliğinde kendini dinleyeceğin bir tatil yapmak istersen Finike tam sana göre.



Manavgat:
Manavgat Şelalesi ve Oymapınar Gölü gibi doğal güzelliklerle kaplı Manavgat, Antalya’nın en büyük ilçelerinden biri olarak göze çarpıyor. Tekne gezisi ve rafting gibi etkinliklerin düzenlendiği baraj gölü çevresinde ayrıca trekking yapılabilecek doğa parkurları da var.

Manavgat Nehri, antik ismi ile Melas Nehri, ilçenin en çok ilgi çeken yeri; çünkü güzel havalarda ırmaktan gelen su sesi eşliğinde ağaçların altında keyif çatmak gibisi yok. Manavgat, Antalya şehir merkezine biraz uzak olsa da buraya merkezden giden otobüsler mevcut.

Manavgat’ta ilk görmen gereken yer Manavgat Şelalesi. Muhteşem bir doğa manzarası sunan şelale, aynı zamanda bir tesise sahip. Şelalenin boyutu o kadar büyük değil. İlk kez görecekleri uyarmış olalım.

Manavgat’ta rafting yapmak isteyenler Köprülü Kanyon üzerinde bulunan tesisleri kullanabilir. Köprüçay Vadisi olarak da geçen Köprülü Kanyon Milli Parkı, rafting kadar doğa yürüyüşleri için de uygun bir bölge. Aynı zamanda çevrede kamp yapılabilecek yerler de mevcut.



Side:
Side denilince akla üç şey geliyor: Antik kentler, lüks oteller ve mavi bayraklı plajlar. Titreyengöl, Sorgun, Club Ali Bey ve Sol Kamelya gibi plajlar, örnek olarak verilebilir. Tabii ki bu plajların çok rağbet gördüğünü de unutmamak gerek. Yani geç kalırsanız şezlong bulmanız zor olabilir.

Side aynı zamanda Antalya’nın en tarihi tatil yerlerinden biri olarak hem yabancı hem de yerli turistlerin akınına uğruyor. Tam bir açık hava müzesi olan Side, özellikel Apollon Tapınağı üzerinden sunduğu gün batımı manzaraları ile insanı büyüleyici bir zaman yolculuğuna çıkarabiliyor.



Kekova: Dalgıçların Buluştuğu İlçe
Antalya’daki en önemli dalış merkezlerinden Kekova, aynı zamanda Akdeniz kıyılarındaki en büyük adalarımızdan biri. Kaş ve çevresinden kalkan tekneler ile buraya ulaşabilirsin.

Deniz kenarına dizilmiş müstakil evleri, sakin yaşamı ve dalış yapılabilen batık gemileri ile doğa tutkunu maceraperestlerin bir araya geldiği Kekova, Antalya tatil yerleri arasında özel bir konuma sahip. Burada aynı zamanda tekne turları düzenleniyor. Çevredeki ıssız adaları keşfetmek ve el değmemiş plajlarda yüzmek için harika bir bahane.

Kekova’da yapman gerekenler; Akvaryum Koyu’nu görmek, batık şehri keşfetmek, korsan mağaralarını incelemek ve çevredeki diğer koylara gitmek. Ayrıca buradaki tarihi yerler de kesinlikle dikkat çekici. Mesela Kekova Kral Mezarları.



Kalkan:
Antalya’nın gece hayatı denilince önde gelen yerlerinden biri olan Kalkan, aynı zamanda nostaljik Rum evleri ve zarif yat limanı ile uzun yürüyüşler için ilham veriyor. Kalkan Körfezi ise dünyaca ünlü zaten. Buradaki doğa, insanı canlandırmak için birebir. Çevredeki küçük lokantalarda ise gezginleri, lezzetine doyum olmayan deniz ürünleri bekliyor.

Sırtını dağlara yaslanmış Kalkan, bu yönü ile dağ manzarası karşısında keyif çatmayı sevenlere hitap ediyor. Dünyanın en ünlü plajlarından biri olarak geçen Patara Plajı da burada. Ayrıca yarım saat mesafedeki Esen Çayı’nda rafting ya da Saklıkent Kanyonu’nda doğa yürüyüşü yapmak da buralarda çok popüler.


 

 

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum