Antalya'da yapılan UEFA B Antrenör Eğitim Programları tamamlandı

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından Antalya'da düzenlenen UEFA B antrenör eğitim programları birinci etapları tamamlandı.

Antalya'da yapılan UEFA B Antrenör Eğitim Programları tamamlandı
Editör: Haber Merkezi
17 Mart 2023 - 17:37

TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, eğitim programlarının sona ermesinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Programların içeriği ile ilgili bilgi veren Çetin, "Birinci etaba gelmeden önce zoom eğitimleri ile programa hazırlanan aday antrenörler, ilk aşamada saha çalışmalarında beceri, fonksiyonel ve dar alan oyun formatlarında eğitim alıyor. Tamamen aday antrenör odaklı olan saha çalışmalarında adaylar kendi oyun kurguları ve felsefeleri üzerinden özgür bir şekilde uygulamalarını gerçekleştiriyor. Örnek olay analizi, takım oluşturma  ve genç futbolcu gelişim programı ile ilgili teorik eğitimler uygulamalı grup çalışmaları ile interaktif bir şekilde yapılıyor. İki etap arasında aday antrenörler saha çalışmalarını staj yaptıkları kulüplerde uygulama şansı yakalıyor. Kayıt altına aldıkları çalışmaları, antrenör eğitimcilerimiz eşliğinde online toplantılarla değerlendiriliyor." ifadelerini kullandı.

Antrenör eğitim programları, 20-24 Mart tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek UEFA Pro Lisans Antrenör Eğitim Programı'nın 4. aşaması, 27-31 Mart tarihleri arasında ise TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılacak UEFA B/A Birleşik Eğitim Programı'nın 3. etabı ile devam edecek

YORUMLAR

  • 0 Yorum