Amerikalı astronot Kate Rubins başkanlık seçiminde oyunu uzaydan kullanacak

Amerikalı astronot Kate Rubins, kasım ayındaki başkanlık seçiminde oyunu uzaydan kullanmayı planlıyor.

Amerikalı astronot Kate Rubins başkanlık seçiminde oyunu uzaydan kullanacak
01 Ekim 2020 - 13:23

ATLANTA (AP) - NASA astronotu Kate Rubins, Cuma günü Associated Press'e, bir sonraki oyunu uzaydan - Dünya'nın 200 mil üzerinde - uzaydan yapmayı planladığını söyledi.

Rubins, Moskova'nın hemen dışında, Rusya'nın Star City şehrinde, iki kozmonotla birlikte Ekim ortasında bir fırlatma ve Uluslararası Uzay İstasyonunda altı aylık bir konaklama için hazırlanıyor.

Rubins, "Herkesin oy kullanmasının gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum" dedi. "Uzaydan yapabilirsek, insanların da bunu yerden yapabileceğine inanıyorum."

ABD'li astronotların çoğu Houston'da yaşıyor. Teksas yasası, güvenli bir elektronik oy pusulası kullanarak uzaydan oy kullanmalarına izin veriyor. Görev Kontrol, oy pusulasını uzay istasyonuna iletir ve tamamlanan oy pusulasını ilçe memuruna geri gönderir.
Rubins, "Demokrasimize katılmak çok önemli," dedi. "Uzaydan oy verebilmenin bir onur olduğunu düşünüyoruz."

NASA astronotları daha önce uzaydan oy kullandı. Rubins ve Shane Kimbrough , Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan oy kullandı .

Uzayda DNA sıralayan ilk kişi olan Rubins, bir kardiyovasküler deney üzerinde çalışmayı ve uzay istasyonunun Cold Atom Lab'ını kullanarak araştırma yapmayı planlıyor.

Oradayken, uzay istasyonundaki sürekli insan varlığının 20. yılını kutlayacak ve Ekim ayı sonunda gelmesi beklenen ikinci SpaceX ticari mürettebat görevinin mürettebatını karşılayacak.

'Uzaydan oy kullanabiliyor olmanın bir onur olduğunu düşünüyoruz'

Kate Rubins, "Demokrasimizde katılım son derece önemli. Uzaydan oy kullanabiliyor olmanın bir onur olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Birçok Amerikalı astronotun yaşadığı Houston'ın bağlı olduğu Teksas eyaleti, uzaydan elektronik oy kullanımına izin veriyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum