Ameliyat Duası..

Ameliyat Duası, Ameliyat esnasında yada ameliyat olacak kişi için okunacak duaların bütününe ameliyat duası denir.

Ameliyat Duası..
08 Aralık 2020 - 15:40
Ameliyat olacak kişinin üzerinde ki ağır stresi azaltmak ve ameliyat esnasında herhangi bir sorunla karşılaşmamak için ameliyat duası okunur. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) sözlerinin yazdığı hadisi şerif kitaplarında hastalar için okunması gereken bir çok duadan bahsetmiştir. Bugün günümüzde Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hadisi şerif kitaplarından faydalanarak hastalarımızın ameliyatlarının sıkıntısız geçmesi için okumaktayız. Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hastalar için okuduğu dualar:


Ameliyat İçin Okunacak Dualar:

"Arş-ı Azimin Rabbi olan Allah-u Azimüşşan'dan sana şifa vermesini ve ihsan etmesini dilerim."

Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ayrıca aile fertlerinden bir rahatsızlandığında ve hastalandığında mübarek elini hasta olan kişinin alnına koyarak şu duayı ederdi:

"Allahım! (Celle Celaluhu) Sen bütün insanlık aleminin Rabbisin. Bu hasta olan kişinin acısını dindir. Ona şifa ver. Şüphesiz şifayı veren ancak Sensin. Senden başka bir şifa verecek ve şifa yaratacak da yoktur. Ancak Senin şifan vardır. Bu kuluna da hastalığından hiç bir eser kalmayacak bir biçimde şifalar ihsan eyle."

Ameliyat Duası, Bu duaları ameliyat olacak olan kişiye okumak o kişinin ameliyatının kolay geçmesini, ameliyat olacak kişinin de rahatlamasını sağlar. Bu nedenle duaların insan üzerinde çok güçlü bir etkisi vardır. Ayrıca ameliyata hazırlanırken de bir kere Ayet-el Kürsü duasını, 7 defa Fatiha duasını, 3 kere İhlas Suresini, 3 kere Felak Suresini ve 3 kere de Nas Suresini okumak çok etkilidir. Ameliyat boyunca her işin rast gitmesini ve ameliyatın rahat geçmesini sağlar. Dualar kişinin maneviyatını yükselten en tesirli ilaçtır. Bu nedenle dua eden kişiyi olumsuzluk kaplamaz. Her şeye olumlu baktığı için bütün işleri hayır ile sonuçlanır. 

Ameliyat Esnasında Okunacak Dualar:

"Alemlerin Rabbi Allah-u Teala'nın Adıyla. Allah (Celle Celaluhu) sana bütün hastalıklardan şifa versin. Haset eden hasetçilerin şerrinden ve bütün nazarı değmiş olan kişilerin şerrinden Allah-u Teala seni korusun."

"Alemlerin Rabbi Olan Allah-u Teala'nın adıyla. Seni rahatsız eden her şeyin şerrinden her türlü kötü nefis den, bakan her türlü kem gözden sana Allah-u Teala tarafından bir korunma diliyorum. Allah-u Teala sana şifa versin. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum