ALKÜ MİMARLIK ÖĞRENCİLERİNİN SERGİSİ BAŞLADI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı “Mimarlık Bölümü Öğrenci Çalışmaları Sergisi” başladı.

ALKÜ MİMARLIK ÖĞRENCİLERİNİN SERGİSİ BAŞLADI
12 Ekim 2023 - 09:42 - Güncelleme: 12 Ekim 2023 - 09:51
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin ilk
mezunlarının, 2022-2023 Bahar Yarıyılı sonunda eğitim hayatları boyunca yaptıkları eserler Alanya Kültür Merkezinde sergilenmeye başladı. Alanya Kültür Merkezinde gerçekleştirilen serginin açılışına Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akın, Alanya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Saygı, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Kanoğlu, Antalya Mimarlar Odası Alanya Şubesi Başkanı Gülderen Toprak, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ, MİMARİYE ÖNCÜLÜK EDECEK ESERLER ÜRETECEK”
Programın açılışında konuşan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, “Değişen
mimariye ayak uyduran bir yüz yıl ile buna uyum sağlamaya çalışan bir toplumla ilişkili olan bir dönem geçiriyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimizin mimariye nice öncülük edeceği eserlerinin özelliklerini birazdan hep birlikte onların perspektifinden dinleyeceğiz. Bu güzel çalışmalar için öğrencilerimize ve onların kıymetli hocalarına emek verdikleri bu sergi için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sergimizde bizleri yalnız bırakmayan değerli konuklarımıza da ayrıca çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

“4 YILLIK ÇALIŞMAMIZIN KARŞILIĞINI ALIYORUZ”
4 yıl önce Mimarlık Bölümünün kurulması için Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine davet edildiğini ifade eden Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Kanoğlu, “4 yıl önce başladığımız çalışmaları 4 yıl sonra sizlerle paylaşıyor olmak bizleri çok mutlu ediyor. Dolayısıyla burada olmanız bizler için çok mutluluk verici. Buradaki çalışmalarda yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz hem Alanya’mızın hem ülkemizin gerçekten daha yaşanır kentlerini, daha yaşanır alanlarını tasarlaması için mimarlar yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bu sergi için bizlere destek sağlayan Alanya Mimarlar Odamıza, Alanya Belediyemize, Alanya Kültür Merkezi Yönetimimize ve Rektörümüz Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’a teşekkür ederim.” dedi. Sergi açış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve davetliler, Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yaptıkları çalışmaları incelediler. Mimarlık Bölümü öğrencilerinin dört yıllık süreç içerisinde yapmış oldukları çalışmalar, “Mimarlık
Bölümü Öğrenci Çalışmaları Sergisi” adlı sergi 13 Ekim Cuma gününe kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

















 

YORUMLAR

  • 0 Yorum