Alanya'da yardımların nasıl ulaştırılacağı belli oldu! İşte detaylar…

Alanya’da yardımların nasıl ulaştırılacağı belli oldu! İşte detaylar…

Alanya'da yardımların nasıl ulaştırılacağı belli oldu! İşte detaylar…
03 Nisan 2020 - 19:48
8 Mart tarihinde yapılan Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstikrar Kalkanı Paketi Yardımı başlatılmıştı. 1 Nisan tarihinden itibaren Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında ihtiyaç sahibi Türk vatandaşı ailelere 1.000.00 TL'lik yardımlar PTT aracılığıyla yatırılmaya başlandı. Yapılan son düzenlemeye göre ihtiyaç sahibi olarak belirlenen ailelere para yardımı PTT araçlarıyla ulaştırılmaya devam edecek.

TOKLU: “4 BİN 624 AİLEYE ULAŞILDI”

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada toplam 4.624 aileye 1.000 TL yardımın aktarıldığını belirten AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, “Bu yardım için hiçbir kurum ve kuruluşa başvurulmasına gerek bulunmamaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlarınızın T.C. kimliklerine doğum yılının son tarihleri 0 ve 5 olanların 1 Nisan 2020, 1 ve 6 olanların 2 Nisan 2020, 2 ve 7 olanların 3 Nisan 2020, 3 ve 8 olanların 4 Nisan 2020, 4 ve 9 olanların 5 Nisan 2020 tarihinde direk olarak PTT hesaplarına tanımlanacak tır” dedi.

ALANYA’DA BU YARDIMDAN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Söz konusu yardımlardan Alanya’da da; Yaşlı aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Eşmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardımı, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Nakit Yardımı, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı Aylık ve yardım alan haneler faydalanabilecek.

ÇELİK: “BAŞVURULAR KATLANARAK ARTIYOR”

Alanya Sosyal Hizmet Merkezi’ne de e-devlet üzerinden başvuruların katlanarak devam ettiğini belirten, Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, şu an için kurumlarına yapılan başvurunun 850 civarında olduğunu söyledi. Müdür Çelik, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstikrar Kalkanı Paketi Yardımı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılıyor. Bu konuyla ilgili bizim kurumumuza da e- devlet üzerinden başvurular geliyor. Dün 850’ye yakın başvuru vardı. Tabii bu sayı katlanarak artıyor. Onların değerlendirmesini yapıyoruz şu anda. Bizimki biraz daha farklı. Bugün bizde kurum olarak PTT’ye araç vereceğiz. O araçlarla PTT görevleri yardımları ulaştıracak” şeklinde konuştu.

AYDIN: “DEVLET YANIMIZDA”

Sosyal medya hesabından ‘Devlet Yanımızda’ etiketiyle bir paylaşımda bulunan AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, “Antalya’mızda aile başına 1.000 TL olmak üzere, 38.714 aileye, toplam 38 Milyon 714 Bin TL sosyal yardım desteği ödemesi yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum