Alanya Köseoğlu Kuyumculuk vatandaşları sahte Altına karşı uyarıyor...

'Kuyumculara giremeyen sahte altınlar eş dost arasında dolaşmaya başladı'

Alanya Köseoğlu Kuyumculuk vatandaşları sahte Altına karşı uyarıyor...
21 Nisan 2022 - 16:08
Köseoğlu kuyumculuk sahibi Yahya Arslan çeyrek altın fiyatlarının rekor kırmasının ardından düğünlerde takı takmak isteyen vatandaşların gram altın ya da yarım gram altına yöneldiğini söyledi. Arslan ayrıca sahte altınların ise daha çok eş ve dost arasında yapılan satışlardan geldiğini de belirtti.
Korona virüs salgını süresince ara verilen düğünler, hayatın normale dönmesi ile yeniden eskisi gibi yapılmaya başlandı. Birçok alanında kısıtlamaların kaldırılması ile düğünlere katılan kişi sayısı da normale döndü. Vatandaşları ise en çok düşündüren ise gelin ve damada takılan çeyrek altın oldu. Çeyrek altın fiyatlarının rekor kırmasının ardından vatandaşlar, daha çok gram ya da yarım gram altına yöneldi. Gram altın çeyrek altını tahtından etti.



Alanya Köseoğlu kuyumculk sahibi Yahya Arslan, “Altın fiyatları çok yükseldi. Çeyrek altın şu sıralar bin 550 TL civarında işlem görüyor. Bundan dolayı da insanlar artık düğünlerde takı olarak çeyrek altın yerine gram altın veya yarım gram altına yöneldiler. Daha çok talep de de gram altın yönünde oluyor. Fiyatlardan ötürü altını yatırım amaçlı alan vatandaşlarımız da azaldı. Ancak düğün zamanı geldiği zaman ihtiyaç duyulduğunda alım oluyor” dedi.



"Yatırım için altın talep görmüyor”
Yastık altında bulunan altınlar hakkında da bilgi veren Arslan, “Yastık altından gelen altınlar yönünde şu ana kadar bir hareketlilik olmadı. Yastık altında yüklü miktarda altın olduğunu da tahmin etmiyoruz. Olanlar da bankaya yönelerek oraya koydular. Birikim için altın alanlar da azaldı. Yatırım için altın talep görmüyor” açıklamasına yer verdi.
“Sahte altın daha çok eş dost arasından çıkıyor”
Sahte altın satıcıları hakkında da uyarılarda bulunan Arslan,  genelde kuyumcu bazda değil eş dost arasında insanları kandıran kişiler geliyor.  Dolandırıcılar da dönem dönem geliyorlar, biz de onları yetkililere bilgi  verip hemen yakalattırıyoruz. uzun yıllar bu işi yaptığımız için altının sahte olup olmadığını hemen anlıyoruz” ayrıca internet sitelerinde satılan altınlara fazla güvenilmemesi gerektiği bir çok vatandaşın bu tür alışverişlerde mağduriyet yaşadıklarını duyduklarını, Altının mutlaka kuyumcudan alınması gerektiğini açıkladı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum