Alanya Kaymakamlığı koordinesinde "Kriz Masası" oluşturuldu.

Kuvvetli sağanak yağış ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Alanya Kaymakamlığı koordinesinde "Kriz Masası" oluşturuldu.

Alanya Kaymakamlığı koordinesinde "Kriz Masası" oluşturuldu.
08 Aralık 2025 - 13:54
Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Alanya Belediyesi, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İtfaiye, Zabıta, Meteoroloji Müdürlüğü, DSİ ve AFAD yetkilileri katıldı. Toplantıda, ilçemiz genelinde devam eden yağışların oluşturduğu durumlar, gelen ihbarlar ve kurumların sahadaki müdahaleleri kapsamlı olarak değerlendirildi.

"Metrekareye 124 Kg Yağış Düştü"
Toplantı sonrası kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklamalarda bulunan Kaymakamımız Şakir Öner Öztürk, tüm birimlerin koordinasyon içinde çalıştığını belirterek şu bilgileri paylaştı:
"İlçemizde 06.12.2025 tarihinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle, 09.00-17.30 saatleri arasında metrekareye 124 kg yağış düşmüştür. Yağışın etkisiyle özellikle Kızlarpınarı Mahallemiz başta olmak üzere 112 Acil Çağrı Merkezine 250 su baskını ve araç içerisinde mahsur kalan vatandaşlarımızla ilgili 10 ihbar ulaşmıştır."

"Kritik Noktalara Anında Müdahale Edildi"
Ulaşımda aksama yaşanan noktalara değinen Kaymakamımız Öztürk; "D-400 Karayolu İncekum Plajı kavşağı, Alanya Otogar kavşağı ve Çevreyolu üzeri Türk Telekom kavşağı alt geçidinde su birikintileri meydana gelmiştir. Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz vatandaşımızın can güvenliği için yolları kısa süreliğine trafiğe kapatmış, yapılan çalışmalar sonucunda yollar kısmen trafiğe açılmıştır. Türk Telekom kavşağındaki su tahliye çalışmaları ise aralıksız sürmektedir. Vatandaşlarımızdan gelen ihbarlara motopomp, dalgıç pompa ve vidanjörlerle ivedilikle müdahale edilmiştir." dedi.

"40 Ekip ve 180 Personel Görev Başında"
Sürecin yakından takip edildiğini vurgulayan Kaymakamımız Şakir Öner Öztürk açıklamasına şöyle devam etti:
"Sel ve su baskınlarına karşı ilgili tüm birimlerimizden 40 ekip ve 180 personel sahada aktif görev almaktadır. CK Akdeniz elektrik tarafından tedbir amaçlı Kızlarpınarı Mahallesinde yaşanan elektrik kesintisi yapılmıştır. Ayrıca heyelan riskine karşı ekiplerimiz teyakkuz halindedir. İlçemiz genelinde tarım arazileriyle ilgili bir hasar ihbarı ulaşmamış, su baskınları kaynaklı herhangi bir sağlık sorunu veya yaralanma yaşanmamıştır."

Yağışlar Gece Saatlerinde Sona Erecek
Meteorolojik verilere de değinen Kaymakamımız; "Yağışların akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak şeklinde devam etmesi, 08.12.2025 tarihi saat 03.00 itibariyle sona ererek yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakması beklenmektedir." diyerek vatandaşları tedbirli olmaya davet etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum