Alanya'da Moral üstünlük hangi adayda?

Yerel seçimlerde rüzgar estirmek önemlidir. Rüzgarı arkasına alan aday, moral-Psikolojik üstünlükle birlikte kazanmaya yakın olan adaydır

Alanya'da Moral üstünlük hangi adayda?
14 Şubat 2024 - 17:33
Alanya’da hiçbir aday, (Cumhur ittifakının adayı Adem Murat Yücel, IYI Parti adayı Mehmet Şahin, CHP adayı Osman Tarık Özçelik, Zafer partisi Adayı Tahsin Biner, Gelecek Partisi adayı Mevlüt Demir, DEVA partisi adayı Cem Sak) tanıtım toplantılarından itibaren rüzgar estiremedi.

“Ben geliyorum” imajı yaratamayan adaylar şu an meclis listeleri oluşturmak için büyük çaba harcıyor. Bu ayın 20 sinde listeler teslim edilecek ve gümbürtü kopacak.

Sağdan sola soldan sağa yelpazenin her kanadından her partide isimler göreceğiz.

CHP adayı Özçelik siyasete çabuk ısındı. Samimi, içten tavırları beğeni toplarken seçim çalışmalarını merkezden kırsala henüz taşıyamadı. CHP ‘deki yarılma ve duygusal kopuş kendisini listeler açıklandığında dışa vuracak. Bu ayın 15 inde bir kahvaltı proğramı ile CHP’nin önemli isimlerinden Murat Can, IYI partiye geçeceğini söyleyebilirim. Hatta Bazı önemli CHP’li isimlere de meclis üyeliği teklif etti.
Bu kertede Mehmet Şahin’in kanatlarını vücuduna yapıştırıp kuş sürüsünün ortasına dalan “ŞAHİN HIZI” gibi CHP ve AK partinin kalbine pençe atarak psikolojik üstünlüğü ele geçirmek niyetinde olduğunu görmek mümkündür. Sessiz ve derinden çalışan Şahin’in Başkan Yücel’in ekibinden sayılan Nazmi Yüksel’den sonra batı bölgesinde oy potansiyeli olan Abdullah Sönmez’i de kadrosuna katması küçümsenmemesi gereken, önemsenmesi gereken bir başarı olarak görürüm.

Şahin’in güçlü pençelerine karşı Özçelik ile Yücel direnebilecekler mi ve ne gibi karşı hamleler yapacaklar? Yücel, 10 yılın birikimi olan küskün, dargın AK parti oylarını tekrar alabilecek hamle yapabilecek mi? ( Mustafa Toklu’nun AK parti ilçe başkanlığından istifa etmesi ve aday olamaması ile başlayan süreç ‘kırgın partililer’ grubuna dönüştü)

Yücel’in meclis listeleri hazırlarken fermuar sitemi (listede bir MHP bir AK partili isim yazılması) ile bunu başarmasını zor görüyorum. Çünkü AK parti oyları MHP oylarının 3 katı. Bu nedenle meclis listelerinde AK Parti ağırlıklı olması Yücel’in şansını artırır. Yücel’in en zor sınavı budur.

AK Partili seçmen kimin gelmesi değil kimin gitmesi gerektiği saiki (güdüsü-amacı) ile oy kullanırsa Özçelik ve Şahin’in şansı yükselir.

2014 seçimlerinde AK partiye geçen Hasan Sipahioğlu’na oy vermeyen bir kısım Ak Parti seçmeni “Sipahioğlu gitsin” güdüsüyle oy kullandı, “Adem Murat Yücel gelsin” diye oy kullanmadı. Amma sonuç Yücel’in kazanması Sipahioğlu’nun kaybetmesi oldu.

Bu seçimi diğer seçimlerden farklı kılan başka bir özellik 2 sağ parti ve aday arasındaki keskin rekabetin ne sonuç doğuracağıdır.

Yücel taraftarları Şahin’i hiç istemiyor. Şahin taraftarları da Yücel’i hiç mi hiç istemiyor.

Bu iki adayın kıyasıya ve dengeli rekabeti ‘Alanya’nın 1. Partisi CHP ye yarayacak, aradan Özçelik sıyrılır’ diyecektim fakat CHP de 2 parça olmuş. CHP oylarının içerisinde olan Süleymanlılar cemaati Özçelik’e mi oy verecek yoksa başkasına mı? CHP seçmeninin ciddi bir kısmından oy alan Başkan Yücel bu defa bu oyları alabilecek mi? Başkan Yücel’in koltuk ve lojistik güç avantajına karşın listelerde garanti gördüğü MHP oylarından sapma olacak gibi görünüyor (AK parti oylarını almak için mecbur kalacak)

SONUÇ; Geçen hafta İtibariyle flaş isimleri kadrosuna katan Mehmet Şahin’in diğerlerine göre biraz daha verimli bir hafta geçirdiğini söylemek mümkün. Çünkü transferler ile en çok Şahin konuşuldu ardından Özçelik konuşuldu. Başkan Yücel henüz vites yükseltmedi. Demir, Biner, Sak seviyeli ve oy alabilecek düzeyde propaganda yapıyorlar. Bütün adaylara gzpalanya.com olarak başarılar dileriz. Kalın sağlıcakla

YORUMLAR

  • 0 Yorum