Alanya'da korkutan orman yangını kontrol altında

Dün öğle saatlerinde Dim Vadisinde başlayan orman yangını 8 helikopter, 6 uçak, 42 arazöz, 6 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 4 dozer ve çok sayıda kara ekibinin müdahalesi sonucunda bugün kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının ise sürdüğü belirtildi.

Alanya'da korkutan orman yangını kontrol altında
18 Eylül 2023 - 09:33 - Güncelleme: 18 Eylül 2023 - 10:14
Alanya Dimçay Ak Köprü mevkiinde saat 12.00 sırasında yükselen dumanların ardından bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve hava unsurları sevk edildi.

Uzunöz Mahallesi Dim Barajı yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Yerleşim yerlerine yakın bölgede etkili olan alevler, rüzgarın etkisiyle yayıldı.
Havadan ve karadan yangına müdahale edildi.
Bölgede çok sayıda vatandaşın ekiplere yardım ettiği görüldü.
Kuru ve rüzgarlı bir havanın etkili olduğu bölgede ekipleri, yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf ettiler.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Alanya'da orman yangını çıkan bölgeye gittiği bildirildi.
Yumaklı da X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Alanya’daki orman yangınına 10 uçak, 11 helikopter, 54 arazöz, 4 iş makinası ve 363 personel sevk edildiğini belirterek, "Yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalemiz aralıksız sürüyor" ifadesini kullandı.






YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları