Alanya'da hamsi festivali

Alanya Karadenizliler Derneği'nin düzenlediği Hamsi Festivali, Alanya siyaseti, spor ve iş dünyasını buluşturdu. Festival boyunca vatandaşlara 5 ton hamsi ikram edilecek

Alanya'da hamsi festivali
28 Kasım 2023 - 11:38
Alanya Karadenizliler Derneği (ALKARDER) tarafından dün Rıhtım Caddesi’nde kurulan çadırlarda vatandaşlara hamsi ikramı başladı. Yarın da devam edecek festivalde toplamda 5 ton hamsi ikram edilmiş olacak. Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, siyasi parti ilçe başkanları, oda ve dernek başkanlarının da katıldığı Rıhtım Caddesi’ndeki Hamsi Festivali’nde Karadeniz oyunları oynandı, kemençe ve tulum çalındı. Bugün başlayan ve yarın da devam edecek.



Festivalde konuşan Karadenizliler Derneği Başkanı Muhammet Köse, “Alanya’da Karadeniz kültürünü tanıtmaktan dolayı mutluyuz. Alanya’da 5 ton hamsi dağıtıyoruz. Hamsiler öldüğünü anlasın diye helvasını da ikram ediyoruz. Ayrıca etkinlikte yöresel sanatçılarımız sahne alacak. Karadeniz’den gelen organik ürünler var ve yöresel eli ürünleri stantlarımız var” dedi.

‘BİR SONRAKİ FESTİVALDE 15-20 TON ANCA YETER’
Alanya’da, Karadeniz kültürünü yaşatmak ve Alanya ile Karadeniz’i bütünleştirmek istediğini söyleyen Köse, festivalde görünen tablodan mutlu olduklarını da belirtti. Festivali geleneksel hale getirmek istediklerini söyleyen Köse, “Bir sonraki festivalde 15-20 ton hamsi ancak yeter” dedi.



YÜCEL, KARADENİZLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Alanya Karadenizliler Derneği tarafından Rıhtım Caddesi’nde düzenlenen Hamsi Festivali’nde konuşan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Kentimizde yaşayan Karadenizli vatandaşlarımızın bir araya geldiği bu güzel etkinliği düzenleyen Dernek Başkanımız Muhammet Köse ve Yönetimine teşekkür ediyorum. 128 millet 81 ilden vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşadığı Alanya’mızda hemşeri derneklerimizin bu tür organizasyonlar ile farklı kültür ve gelenekleri yaşatması için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun” dedi. Festivalde Karadenizliler Derneği, Başkan Yücel’e bazı hediyeler verirken, festivalde emeği geçen Karadenizli iş insanı Recep Fazlıoğlu başta olmak üzere bir çok iş insanına da teşekkür plaketi verildi.











 

Alkın BİRİCİK


YORUMLAR

  • 0 Yorum