ALANYA'DA BİR İLK; LAPAROSKOPİK PYELOPLASTİ

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, böbrek çıkım darlığına yönelik “Laparoskopik pyeloplasti” ameliyatı ile Alanya’da bir ilke daha imza attı.

ALANYA'DA BİR İLK; LAPAROSKOPİK PYELOPLASTİ
03 Mart 2021 - 15:07
Alanya’da yaşayan 42 yaşındaki Sonay Mertkollu sol yan ağrısı şikâyeti üzerine ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Murat Uçar’a başvurdu. Yapılan muayene, tetkik ve görüntüleme yöntemleri neticesinde hasta Mertkollu’un sol böbrek ile böbrekten çıkan idrar yolu arasında bir darlık saplandı. Oluşan darlık nedeniyle böbrek fonksiyonları bozulan Sonay Mertkollu’nun onayı alınarak ameliyat kararı verildi.  
Başarılı geçen operasyon sonrası bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Murat Uçar; “Sol yan ağrısı şikâyeti ile bize başvuran Sonay Hanımın yapılan tetkikler neticesinde sol böbrek ile böbrekten çıkan idrar yolu arasında bir darlık sapladık. Ameliyatta bu dar olan bölgeyi çıkartarak sağlam olan kısımlarını birbirine bağladık. Laparoskopik (kapalı) yöntemle yapılan operasyon sonrasında hastamın bozulan böbrek fonksiyonlarının da yavaş yavaş normale dönmesini bekliyoruz. Cerrahi bir ekip çalışması olan bu ameliyatta desteğini esirgemeyen Doç. Dr. Ali Akkoç’a çok teşekkür ederim” dedi. 



Hizmet ağının günden güne arttığına dikkati çeken Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ise, “ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 3. Basamak sağlık hizmetlerinin yenilenmesi, genişlemesi ve daha kaliteli, nitelikli bir hizmet ağına kavuşması adına elimizden geleni yapıyoruz. Genç ve dinamik kadromuzla birlikte hastanemizde daha önceden yapılmayan ameliyatları yapmaya devam ediyoruz. Laparoskopik ameliyatlar daha yaygın bir şekilde hastanemizde uygulanmaya devam edecektir.  Ekibimize başarılı ameliyatlarından dolayı teşekkür eder, hastamıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Herkese sağlıklı günler dilerim” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum