ALANYA BELEDİYESİ 5. ALANYA KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in hayata geçirdiği Kitap Fuarı’nın 5.’si kapılarını açtı. Fuarın ilk gününde Araştırmacı Yazar Erol Çalı ve Televizyoncu/Sunucu Pelin Çift kitapseverlerle buluştu. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Yücel, “Bu yıl çıtamızı çok yükseğe taşıdık. Ülkemizin yetiştirdiği çok değerli birçok ismi ve çok kaliteli yayınevlerinden binlerce kitabı, 24 Aralık’a kadar kıymetli vatandaşlarımızla buluşturuyoruz.” dedi.

ALANYA BELEDİYESİ 5. ALANYA KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
16 Aralık 2023 - 11:40 - Güncelleme: 16 Aralık 2023 - 11:46
Alanya Belediyesi’nin Alanya Kaymakamlığı ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlediği 5. Alanya Kitap Fuarı, Alanya Kültür Merkezi’nde kapılarını açtı. 24 Aralık’a kadar sürecek olan ve 10 gün boyunca Türkiye’nin en önemli yazarlarını ağırlayacak olan fuarın, ilk gün konukları Araştırmacı Yazar Erol Çalı ve Televizyoncu/Sunucu Pelin Çift oldu. Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, fuar alanını gezerek hem yayın evlerine hem de vatandaşlara ‘hoş geldiniz’ dileklerini iletti.

Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YÜCEL: “BU YIL ÇITAMIZI ÇOK YÜKSEĞE TAŞIDIK”
Açılış konuşmasını gerçekleştiren ve “Kenti ve insanı ihya etmek için çıktığımız yolda; bugün çok önem verdiğimiz bir etkinliğimiz olan 5. Alanya Kitap Fuarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz.” diyerek sözlerine başlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Bu yıl çıtamızı çok yükseğe taşıdık. Ülkemizin yetiştirdiği çok değerli birçok ismi ve çok kaliteli yayınevlerinden binlerce kitabı, kıymetli vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Üretken ve Sosyal Belediyecilik hizmetlerimizle Alanya’mıza özellikle eğitim alanında çok önemli hizmetler kazandırdık. Alanya Belediyesi artık okullar yaptıran, yurtlar yaptıran, etüt merkezleri yaptıran, kreşler yaptıran, kütüphaneler yaptıran, tüm Türkiye’de örnek gösterilen bir belediyedir. Çocuklarımıza, gençlerimize kitapların değerini anlatabilmek ve onlara düzenli kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek bizim için çok önemli.” dedi.



“EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİME DESTEK”
10 yıllık hizmet döneminde 8 kütüphaneyi hizmete kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Yücel; “Dönemimizde yenilediğimiz Emine Hacıkura Kütüphanesiyle birlikte, Demirtaş Hikmet Mustafa Akın Halk Kütüphanesi, Konaklı Kütüphanesi, Mahmutlar Kütüphanesi, Gezici Kütüphane, Fahri Gürses Etüt Merkezi Kütüphanesi, Şehit Aybüke Öğretmen Kütüphanesi ve geçtiğimiz aylarda hizmete açtığımız Ebeveyn -Çocuk Atölyesi ve Çocuk Kütüphanesi ile birlikte 8 kütüphanemizi hizmete kazandırdık. Yine Mahmutlar Kültür ve Etüt Merkezi bünyesinde de bir halk kütüphanesini en kısa zamanda tamamlayarak bölge halkımızın hizmetine sunacağız. Cuma Pazarı projemizde ise; Alanya’nın en büyük ve bir ilk olacak dijital kütüphaneyi hizmete açacağız. Alanya Belediyesi olarak en büyük önceliğimiz olan eğitime destek olmaya, çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.



“TÜM VATANDAŞLARIMIZI KİTAP FUARIMIZA DAVET EDİYORUM”
İlgi ve katılımın her geçen yıl arttığını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “5. Alanya Kitap fuarımız kapsamında velilerimizi, gençlerimizi, çocuklarımızı kitaplarla, yazarlarla, eğitimcilerle buluşturuyoruz. Ülkemizin yetiştirdiği, alanında uzman, çok kıymetli isimler fuar süresince söyleşiler gerçekleştirecek. Tüm vatandaşlarımızı söyleşilere, imza günlerine ve kitap fuarımıza davet ediyorum. Gerçekten ilgi ve katılımın her yıl gittikçe arttığını görmek bizleri ne kadar doğru bir iş yaptığımız noktasında mutlu ediyor. Fuarımıza katkı sağlayan Alanya Kaymakamlığımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, sponsorlarımıza ve destek olan herkese teşekkür ederim.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

SPONSORLARA TEŞEKKÜR EDİLDİ
Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 5. Alanya Kitap Fuarı’na sponsor olan ALTSO Başkanı Eray Erdem, ALTİD Başkanı Burhan Sili, ALYİD Başkanı Avni Erdoğan, MÜSİAD Alanya Başkanı Mustafa Durusoy ve Yedi Bilim Koleji Kurucuları Ömer Karatoprak ile Ersin Özkan’a teşekkür ederek plaket takdim ettiler.



FUARIN İLK GÜNÜNDE ÇALI VE ÇİFT SAHNE ALDI
5. Alanya Kitap Fuarı’nın açılış gününde ilk olarak Araştırmacı Yazar Erol Çalı sahne aldı. Ardından gerçekleştirilen açılış töreninden sonra ise Televizyoncu/Sunucu Pelin Çift sahneye gelerek seyircilerle buluştu. Belediye Başkanı Adem Mruat Yücel Pelin Çift’e teşekkür plaketi takdim etti. Yoğun katılımın olduğu organizasyonda vatandaşlar söyleşilerin ardından imza törenine katılarak kitaplarını imzalatma şansı yakaladı.

FUAR 2. GÜNÜNDE ERKAN VE CESUR’U AĞIRLAYACAK
5. Alanya Kitap Fuarı, 16 Aralık (yarın)’ta gerçekleştirilecek 2. gününde ise saat 14.00’da Çocuk Kitabı Yazarı/İllüstratör Cansu Erkan’ı, saat 19.00’da da Eğitimci Yazar Dilek Cesur’u ağırlayacak. 




























 

YORUMLAR

  • 0 Yorum