Akşener: İktidar ve ana muhalefetin oluşturduğu kutuplaşma ortamındayız

“Sırf oy almak için birinin Atatürk’ümüze beddua eden soysuzlara diğerinin de Cumhuriyetimizi 100 yıllık zulüm gören, terör şakşakçılarına şirinlik yapma yarışına tutuştuğu kirli bir orta oyunun, tam ortasındayız”

Akşener: İktidar ve ana muhalefetin oluşturduğu kutuplaşma ortamındayız
22 Şubat 2024 - 12:57
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Emekli maaşlarına yapılan zam konusunda hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Akşener, “Milyonlarca emeklimizin emeğine çökenlere asla sessiz kalmayacağız. Göstermelik vaatler ikramiyeler yetmez, emeklilerimizi daha fazla enflasyona ezdirmeyin. Mayıs ayında söylediğiniz sözü tutun, seyyanen 11 bin lira zam yapın. Böylece en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine getirmiş olursunuz. Kök maaş işinden vazgeçin. Yüksek prim ödeyenleri daha fazla cezalandırmayın. Bu önerileri yaptınız yaptınız, yoksa sandıkta en büyük tokadı emeklilerden yiyeceksiniz. Benden söylemesi” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz varsak doğalgaz var, yoksak yok" sözlerine tepki gösten Akşener, "Ne diyeyim Allah akıl fikir versin. Ana muhalefet gibi iktidarın sinirleri gergin! Millet varsa sen varsın, millet yoksa sen yoksun sayın Erdoğan” ifadelerini kullandı.

Ali Demir’in FETÖ’den beraatine tepki 
Akşener, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’in FETÖ’den beraatine tepki göstererek şunları kaydetti:
2020 yılında, bir rezalet ortaya çıkmıştı. Düzenlenen bilirkişi raporuyla ÖSYM’nin, 2010 ile 2015 yılları arasında gerçekleştirdiği, tüm sınavların sorularının sızdırıldığı tespit edilmişti. Bunun sonucunda ise dönemin ÖSYM Başkanı, Ali Demir “FETÖ üyeliği” ve “görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla 18 yıl 6 ay hapis istemiyle tutuklanmıştı.  Bu hafta ise birdenbire, bir şey oldu. Ve biz bu kişinin bir anda beraat ettiğini sadece, görevini kötüye kullanma suçundan 1 yıl 15 gün ceza aldığını hükmün açıklanmasının da 5 yıl ertelendiğini öğrendik. Rezalete bakar mısınız? Şimdi buradan, sormak istiyorum... Hayırdır muhteremler, ne değişti? Bir neslin, yalnız sorularını değil yıllarını, hayallerini, gençliğini çalanlar ne değişti de aklanıverdi? Herkes iyi bilsin ki onlar unutsa da biz unutmayacağız. Onlar unutturmaya çalışsa da biz unutturmayacağız. Onlar affetse de biz asla affetmeyeceğiz.

Erdoğan- Sisi görüşmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Devlet Başkanı Sisi ile görüşmesi hakkında Akşener şunları söyledi:
Ne diyelim? Allah muhabbetlerini artırsın. Biz, İYİ Parti olarak; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, çıkarları doğrultusunda; Mısır’la ilişkilerimizin, iyileştirilmesinden; ancak ve ancak, memnun oluruz. Ama bazı soruları da, sormamız gerekiyor: Madem bu ilişkiler, hiçbir şey olmadan, kendi kendine iyileşecekti; O zaman ülkemiz, neden 11 yıl kaybetti? Madem; “katil Sisi”, “kardeşim Sisi” oluverecekti; O zaman; Doğu Akdeniz’de elimiz, neden zayıflatıldı? Mısır’la Yunanistan’ın anlaşmasına, neden alan açıldı? Madem; İhvancılar, bir kenara itilecekti; Rabia da, böylesine kolay unutulacaktı; O zaman, Mavi Vatan’daki çıkarlarımız; neden tehlikeye atıldı? 

İliç'teki maden faciası
İliç’te yaşanan maden faciası ile ilgili Akşener, “Son ihanet İliç'te oldu. İktidar bu konuda defalarca uyarmamıza rağmen İliç'teki madenin kapasitesini artırdı. 9 canımız toprağın altından çıkarılamıyor. Bizim için toprağımıza doğamıza sahip çıkmak kutsal görevdir” dedi.

“Bunlar hem ahlaksız hem cahil hem geri zekalı hem de salak”
Kendisine yönelik iftira kampanyalarının düzenlendiğini savunan Akşener, “Bir de bunlar adam pardon adam olmayabilirler. Erkek diyelim, adam başka bir kavram çünkü. Her bir erkek benimle ilgili cümleye şöyle başlıyor. Çok yakından tanırım. Akraba mıyız hayır tanışıklığımız var mı hayır. İçlerinde rahmetli ağabeyimi kocam zannedenler var içlerinde. Ama beni çok iyi tanıyorlar. Bakın bu çirkin bir şey ben bunları tanımıyorum. Benim kocam bu arkadaşların eşleri hakkında ben onları çok iyi tanırım diye cümleye başlayamaz. Siyaset başka bir şey ahlak başka bir şey. Bunlar hem ahlaksız hem cahil hem geri zekalı hem de salak” diye konuştu.

İktidar ve muhalefete tepki 
Konuşmasında iktidar ve muhalefet partilerine tepki gösteren Akşener şunları kaydetti:
Biliyorsunuz tüm bu kuru gürültünün sebebi de seçimlere özü başımıza girmemiz. Biz bu kararımızı açıklayalı aylar oldu. Ama ne hikmetse ne zaman yeni bir adayımızı açıklasak ya iktidar ya da ana muhalefet her defasında, atak geçiriyor. Aylardır bir türlü durumu hazmedemediler. Bildiğiniz, travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorlar. Bugün, ne yazık ki iktidar ve ana muhalefetin ele ele verip birlikte oluşturdukları sefasını da birlikte sürdükleri bir kutuplaşma ortamındayız. Sırf oy almak için birinin Atatürk’ümüze beddua eden soysuzlara diğerinin de Cumhuriyetimizi 100 yıllık zulüm gören, terör şakşakçılarına şirinlik yapma yarışına tutuştuğu kirli bir orta oyunun, tam ortasındayız.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum