Ağır Ses Bariyeri

Ses yalıtımı günümüzde birçok yapıda duvarların ince olmasından kaynaklı, inşaat sırasında ses izolasyonu yapılmamasından kaynaklı komşularınızın sesleri rahatsız edici düzeyde sizlere ulaşabilmektedir.

Ağır Ses Bariyeri
25 Mayıs 2022 - 19:04
Bu durumu engellemek adına Duvarlarınızda zeminlerinizde izolasyon materyallerinin kullanılması gerekmektedir. Ağır Ses Bariyeri bu konuda sizlere keskin çözüm sağlayan ürünler arasında yer almaktadır. Duvarlarınızda zeminlerinizde kullanımını sağlayabileceğiniz epdm ses bariyerleri sesin yoğunluğuna bağlı olarak birçok kalınlıklarda üretimi sağlanmaktadır. Zeminlerinizden size ulaşan sesleri veya sizlerden ulaşan seslerin geçişini engellemek için parke altı, şap altı olarak uygulayabileceğiniz ses bariyerleri etkili çözüm sağlamaktadır. Aynı zamanda bir çok ürünle birlikte varyasyon olarak kullanılan Ağır Ses Bariyeri seslerin yüksek olduğu alanlarda bariyerli bondex süngerlerin kullanımını sağlayarak ses geçişlerini yüksek oranda engelleyebilirsiniz. Akustik projelerde, tavan duvarlarda hatta zeminlerde ve alçıpan kaplamalarda kullanılan doğal epdm esaslı bir yalıtım membranıdır. 

Epdm ses bariyerleri, ses izolasyonu uygulamalarınızda etkili bir ses yalıtımı için kullanılmaktadır. Pvc ses bariyeri diye isimlendirilen ve hatta keçeli bariyer modeli olan epdm ağır kauçuk ses yalıtım membranları, ses kesici bariyer olarak teknik isime sahip izolasyon membranlarıdır. Ses yalıtım membranlarını en çok iki alçıpan arasına kullanılmaktadır. Ağır Ses Bariyeri aynı zamanda yankı yalıtım ürünlerinde de varyasyon halinde üretilmektedir. Bariyerli yumurta sünger, bariyerli piramit sünger seçenekleri ile hem yankı yalıtımı hem de ses geçişlerini engelleme konusunda yardımcı olmaktadır. Ağır ses bariyeri fabrika ortamlarında da sıklıkla tercih edilmektedir, endüstriyel makinelerin yalıtımı konusunda yanmazlık apreli olması nedeniyle makine seslerinin çevreye ulaşmasını engeller olası durumlarda risk oluşturmadan uzun yıllar kullanımını sağlayabilirsiniz. Akustik ses yalıtım bariyeri, yüksek akustik değere sahip olan bir izolasyon malzemesidir. 

Plaka ve şerit olarak asılarak kullanılmaktadır. İhtiyaç doğrultusunda farklı ağırlık alternatifleri, farklı kalınlık ve boyutlara sahip olarak imal edilebilmektedir. EPDM ses bariyer uygulamaları özellik olarak yüksek akustik performans sağlamakta, darbeye karşı dayanıklı olması gereken alanlarda kullanılmaktadır. Ses yalıtım bariyeri epdm ile mineral dolgunun karıştırılması ile üretilmektedir. Esnek bir yapıda olan ses yalıtım bariyeri bir noktadan bir noktaya hareket eden ses enerjisinin önüne engel oluşturmaktadır. Duvarlarınızda uygulayabileceğiniz Ağır Ses Bariyeri evlerinizde, ofislerinizde uygulama sonrası alçıpan ile gizlenmesi gerekmektedir. Yankı yalıtımında kullanılan ürünler gibi dekoratif yapıya sahip olmaması nedeniyle alçıpan ile kaplanmadığında duvarlarınızda kirli görünüm oluşturmaktadır. Alanınıza uygun ses yalıtım materyalleri hakkında bilgi edinmek için Elit Acoustic ile iletişime geçerek akustik mimarları tarafından bilgi edinebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum